Au devenit profesioniști

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 martie 2014

524 mihai nistorCei mai valoroşi boxeri din lotul olimpic au semnat contracte de profesionişti cu AIBA. Bogdan Juratoni (75 kg) şi Mihai Nistor (+91 kg) vor boxa în APB (AIBA PRO BOXING) şi au şanse de a se califica la Jocurile Olimpice de la Rio (2016).

Contractele se întind pe o perioadă de 5 ani, timp în care vor avea asigurate câte trei sau patru meciuri pe an.

Acestea se vor desfăşura după regulile boxului profesionist. Primii şapte clasaţi la finalul anului 2015 la cele zece categorii de greutate ale APB vor obţine biletele pentru JO de la Rio.

Juratoni şi Nistor boxează şi pentru varianta semiprofesionistă a AIBA, WSB, legitimaţi la echipa italiană Dolce & Gabbana Italia Thunder.

„Avem condiţii excelente în Italia. Dolce & Gabbana este sponsor, ne-a oferit inclusiv costume”, a spus pentru Mihai Nistor.

Supergreul român a fost campion al WSB cu Astana Arlans (Kazahstan), iar în weekend a obţinut o victorie importantă cu echipa sa contra ucrainenilor de la Otamans, 5-0. În ultimul meci al seriei de cinci, Mihai Nistor l-a învins prin abandon în repriza a treia pe Igor Plevako.

La Jocurile Olimpice de la Rio se califică pugilişti din APB, WSB şi AOB (AIBA Olimpic Boxing), dar locurile pentru AOB sunt mult mai puţine decât în trecut, după ce forul mondial a repartizat un număr mai mare de locuri pentru APB și WSB. După semnarea contractului, Juratoni şi Nistor vor mai putea să boxeze doar la competiţiile de amatori care sunt criterii de calificare la Jocurile Olimpice.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!