Au evadat ca în filme dintr-o închisoare din Italia

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 25 februarie 2016

Doi români au evadat în seara zilei de 14 februarie dintr-o închisoare din Roma, relatează stirileprotv.ro.

Pozele celor doi au fost difuzate în presa din peninsulă. Este vorba de un bărbat de 33 de ani, condamnat pentru că a sechestrat un bărbat care a murit în timpul atacului. Celălalt fugar este un individ de 28 de ani, Mihai Florin Diaconescu, condamnat pentru furturi din locuințe.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani, Cătălin Ciobanu, a răpit un egiptean în vârstă de 53 de ani, care deținea un magazin de legume și fructe la Fidene, lângă Roma. Românul fusese plătit de un rival în afaceri al egipteanului ca să-l sechestreze pe acesta. Lucrurile au luat însă o turnură dramatică atunci când victima a suferit un infarct fatal. Cadavrul lui a fost apoi abandonat pe o stradă. Suspectul a fugit în România, de unde a fost ulterior extrădat în Italia.

 

Cearșafuri înnodate

Potrivit autorităților locale, ambii se aflau într-un depozit al penitenciarului, la muncă, atunci când au reușit să fugă. Au tăiat gratiile de la geamul depozitului, au escaladat peretele și au ajuns în curtea de plimbare.

Mai departe, românii au sărit peste gardul închisorii, folosindu-se de mai multe cearșafuri înnodate, iar când au ajuns în stradă s-au urcat într-un autobuz care trecea prin zonă și au dispărut.

Avocații celor doi români i-au îndemnat a doua zi printr-un apel public să se predea, mai ales că unul dintre ei nu primise o condamnare definitivă.

Sute de polițiști îi caută pe cei doi români în regiunea Lazio. Filtre rutiere au fost instalate la periferia Romei, iar autoritățile au efectuat descinderi în tabere de romi situate în capitala Italiei.

Jurnaliștii italieni susțin că o asemenea evadare dintr-o pușcărie din peninsulă n-a mai avut loc de mulți ani. Responsabili ai sistemului penitenciar pun incidentul pe seama personalului insuficient, care nu stăpânește situația, în condițiile unui număr foarte mare de deținuți. Autoritățile italiene au fost criticate pentru neglijență după evadarea celor doi români.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!