Au furat o cutie cu donaţii din Turnul Londrei

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 13 februarie 2015

O cutie în care se aflau 350 de lire a dispărut din Turnul Londrei! Vinovaţii? Potrivit jurnaliştilor de la The Telegraph, sunt patru români fără adăpost care au furat  cutia cu donaţii destinate Royal British Legion.

Pe 31 ianuarie, în jurul orei 19.00, cei patru au furat cutia din dreptul Porţii Trădării, cea care se scufundă când apa Tamisei este în creştere. Indivizii au escaladat o barieră şi au sărit în şanţul din faţa Porţii Trădării, prin care deţinuţii intrau în castel, în vremurile medievale, iar unii dintre ei nu mai ieşeau vii, mai spun jurnaliştii britanici.

Personalul muzeului şi publicul i-au observat în timp ce încercau să se facă nevăzuţi şi au dat alarma. Cei patru, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, au fost prinşi de oamenii de ordine ai muzeului şi de cei ai armatei şi daţi pe mâna poliţiei. Ei au fost duşi la o secţie a Poliţiei Metropolitane, unde au fost acuzaţi de furt. Toţi au pledat vinovat atunci când au apărut marţi, 10 februarie, în faţa Curţii Magistraturii Thames, unde au fost condamnaţi la şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată şi la plata unei amenzi de 16 lire sterline. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar banii au fost returnaţi Royal British Legion.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!