Au stat o lună fără duș și cosmetice…

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi, UK la bani mărunţi pe data 28 august 2016

Jill Provost și Jessica AmarisDouă tinere jurnaliste la o revistă pentru femei au făcut un experiment curajos: au stat o lună fără să facă duș și fără să folosească produse cosmetice. Efectul este neașteptat.

Jill Provost și Jessica Amaris, jurnaliste la revista Total Beauty, au decis să evite timp de 30 de zile atât dușul, cât și produsele de curățare și cele cosmetice, scrie Daily Mail. Singurul produs folosit a fost un spray probiotic care ar avea rolul de a cultiva „bacteriile bune”, de care corpul nostru are nevoie pentru a scăpa de mirosuri și transpirație.

În ziua a doua a experimentului, cele două tinere au mărturisit că miroseau. Mai exact, colegii de birou le anunțaseră că miros precum „mâncarea de ieri”. Țineau brațele pe lângă corp pentru ca mirosurile să nu deranjeze lumea. Dar au perseverat. În ziua a treia părul lor era deja unsuros.

Cândva în ziua 21 însă, ceva neașteptat s-a întâmplat. Acneea lui Jessica a dispărut, iar tenul ei a început să arate mai bine ca niciodată. Psoriazisul lui Jill a dispărut la rândul său.

Deși au admis că încă miroseau, au început să se simtă destul de curate chiar când se clăteau cu apă curată și atât. De notat: au început să câștige și timp, ținând cont că nu mai aveau nevoie de 45 de minute în baie pentru machiaj.

Concluzia? Săpunul, șamponul sau produsele cosmetice și machiajul sunt lucruri pe care suntem norocoși să le avem, dar experimentul a arătat că trupurile noastre sunt pregătite să se descurce foarte bine fără aceste produse.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!