Australienii, la picioarele lui Reghecampf!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 9 octombrie 2014

553 laurentiu reghecampf

Laurenţiu Reghecampf a reuşit calificarea în finala Ligii Campionilor Asiei, lucru care nu a trecut neobservat. Finala va avea loc pe 25 octombrie (turul) şi 1 noiembrie (returul), saudiţii urmând să joace al doilea meci în faţa propriilor suporteri.

Echipa lui Reghecampf îi va avea ca adversari pe australienii de la Syndey Wanderers, echipă înfiinţată în aprilie 2012. Presa din Australia se pregăteşte de finală, iar jurnaliştii de la site-ul WATodayau au analizat echipa saudită, punctele ei forte şi, implicit, pe antrenorul român.

“Faceţi cunoştinţă cu monştrii care stau între Syndey Wanderers şi gloria câştigării Ligii Campionilor Asiei. Aceştia sunt Al-Hilal, cel mai mare club din Orientul Mijlociu, poate cel mai mare club din Asia.

A durat doar 4 ani ca Al-Hilal să căştige primul trofeu şi din acel moment au început să domine fotbalul în regiunea lor. Cele 13 campionate ale Arabiei Saudite (plus 12 locuri secunde), 12 Cupe ale Prinţului, 8 Cupe ale Federaţiei vorbesc de la sine.
Al-Hilal este mult mai mult decât un club de succes. Meciurile lor de acasă se joacă deseori cu casa închisă, în faţa a 60 000 de spectatori, iar Al Hilal este unul dintre cele mai iubite cluburi din Asia.Săptămâna aceasta am auzit poveşti despre fani care au mers pe jos zile întregi pentru a-şi susţine favoriţii în semifinala din Emiratele Arabe Unite.

După confruntarea cu Guangzhou din sferturi, nu s-ar fi putut găsi un public mai pasionat pe care să-l întâlneşti în returul finalei. Va fi descurajator – mult mai greu decât ce au înfruntat cei de la Adelaide acum câţiva ani.

„Nu va exista un moment mai bun decât acesta pentru Al-Hilal să câştige Champions League şi să pretindă din nou titlul de cea mai bună echipă din Asia de Vest. Al-Hilal are cei mai buni jucători din Arabia Saudită, nouă dintre aceştia fiind convocaţi la naţională în ultimul an. De asemenea, echipa este consolidată din jucători străini de top: Mihai Pintilii, unul dintre cei mai buni mijlocaşi români, cel mai bun fundaş central din Coreea de Sud, Kwak Tae-Hwi. Acesta este ajutat de fundaşul brazilian Diago”, se încheie materialul adresat echipei conduse de Reghecampf.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!