Austria: Accident mortal cu români întorşi din UK, din cauza unei ţigări

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 8 mai 2015

Un microbuz cu şase români care mergea în România dinspre Marea Britanie s-a răsturnat luni, 4 mai, în jurul orei 5 dimineaţa, pe autostrada A1 din Austria. Unul din pasageri a încercat să-l dea la o parte de la volan pe şofer şi a provocat un accident mortal.

Cei doi s-au luat la ceartă din cauza unei ţigări, însă conflictul a degenerat, bărbatul în vârstă de 29 de ani aflat pe bancheta din faţă atacându-l direct pe şoferul în vârstă de 30 de ani, conform Daily Mail. Drept urmare, aceasta din urmă a pierdut controlul microbuzului, care a lovit remorca unui alt vehicul şi s-a răsturnat.

În microbuz se aflau şase români care se întorceau în ţară dintr-o călătorie în Marea Britanie. Unul dintre ei, în vârstă de 60 de ani, a fost aruncat afară în momentul producerii accidentului şi a decedat. Alţi doi pasageri sunt grav răniţi, iar şoferul şi încă un pasager au suferit răni uşoare.

Individul care a provocat accidentul a fugit, dar a fost prins în cursul după-amiezii de poliţia austriacă, ce a mobilizat pentru căutarea lui inclusiv un elicopter şi echipe cu câini speciali.

Traficul pe autostrada A1 a fost perturbat timp de mai multe ore în direcţia către Viena, în urma închiderii a două benzi.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!