Automobilele Dacia, mai populare în UK decât Jaguar

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 17 octombrie 2014

uk_Dacia Duster

Automobilele Dacia au devenit mai populare în Marea Britanie decât modelele producătorului auto de lux autohton Jaguar, atrage atenția tabloidul Daily Mail în ediția sa din 7 octombrie. Peste 18.500 de mașini Dacia s-au vândut în primele

nouă luni din 2014 în Regatul Unit, cifra depășind-o deja pe cea a vânzărilor totale realizate de aceeași companie, pe parcursul întregului an trecut, titrează Daily Mail.

„Dacia s-a afirmat ca unul din producătorii auto care au înregistrat cea mai rapidă creștere pe piața de profil din Marea Britanie. În 2014, s-au vândut deja 18.583 de autoturisme Dacia, adică mai mult decât vânzările totale realizate de același producător pe piața britanică, de-a lungul întregului an 2013”, scriu cei de la Daily Mail. Articolul mai precizează că vânzările Dacia sunt în prezent mai mari cu 60% decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Nu mai puțin de 3.523 de Dacii au ajuns la noii lor proprietari din Regatul Unit în luna septembrie, rezultă din datele oferite de Societatea Producătorilor și Comercianților Auto din Marea Britanie (Society of Motor Manufacturer and Traders – SMMT).

Dacia deține în prezent o cotă de piață de 0,95% pe piața vânzărilor auto din Marea Britanie.

Cifrele SMMT arată că numărul Daciilor vândute în regat este mai mare decât a altor mărci renumite și consacrate în Marea Britanie, cum ar fi Mitsubishi sau Jaguar, subliniază jurnaliștii de la Daily Mail. Astfel, Jaguar a vândut doar 14.627 de modele în acest an, cu doar 10,3% mai mult decât în aceeași perioadă din 2013. Iar Mitsubishi a reușit să vândă 11.162 de automobile, cu peste 50% mai multe decât anul trecut.

Circa 91,8% dintre cei care și-au achiziționat un automobil Dacia în Marea Britanie în acest an sunt persoane private, conform datelor prezentate de SMMT.

Daily Mail își informează cititorii, la finalul articolului, că Dacia este produsă de Renault, specificând că este vorba de un brand auto național românesc și că o mare parte a producției se realizează la Pitești.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!