Autostrada Transilvania, inaugurata

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 14 decembrie 2009

Săptămâna trecută, premierul interimar Emil Boc a inaugurat primii 42 de kilometri ai autostrăzii Transilvania, tronsonul 2B Turda-Gilău, acesta tăind panglica împreună cu ministrul interimar al transporturilor, Radu Berceanu, şi cu reprezentanţi ai conducerii companiei Bechtel, constructorul autostrăzii.

Autostrada se va numi A3 şi pe ea se va putea circula cu 130 de kilometri pe oră.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov – Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel, informează Mediafax. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Potrivit unui protocol încheiat în februarie între Ministerul Transporturilor şi Bechtel, compania americană s-a angajat să finalizeze în acest an 42 de kilometri din tronsonul Turda-Gilău şi viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcău-Borş. Ministerul Transporturilor va plăti în acest an companiei Bechtel 420 de milioane de euro, în baza protocolului.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!