AUTOTURISM DE ROMÂNIA PE ȘOSELELE DIN UK

Articol publicat in sectiunea Auto, Reportajul săptămânii pe data 18 iulie 2016

Diaspora romaneasca_Autoturism de Romania pe soselele din UK1

 

Aventuri românești pe șosele englezești

     

Drumuri cu peripeții, griji și probleme pentru majoritatea românilor care au condus pe străzile din Marea Britanie autoturisme înmatriculate în România. E o adevărată aventură la volan, spun cei care au trecut prin astfel de experiențe după ce au realizat că, de fapt și de drept, e mai mare pacoste să își aducă mașina de acasă, în Anglia.

În timp ce mulți au luat în calcul simplul fapt că volanul de pe dreapta îi va scuti de plata taxelor englezești, la fel de mulți au ajuns la concluzia că șoselele britanice sunt pline, nu de gropi, ci de multe restricții pentru mașinile cu numere de România. Iată mai jos câteva dintre situațiile pe care le-au întâlnit românii la răscruce de drumuri englezești.

 

Când NINO contează la volan

Dan Cornel Nistor, un român care locuiește în orașul Burton upon Trent din apropiere de Birmingham, ne-a împărtășit experiența sa în ceea ce privește problemele cu care s-au confruntat românii care au venit în Anglia cu mașini înmatriculate în România.

„La câțiva dintre români le-au ridicat mașinile. Au plătit parcă 260 de lire să le recupereze. Dacă ai NINO, nici nu ai dreptul să circuli cu o mașină înmatriculată în România. Doar dacă nu ai NINO, ai dreptul să conduci 6 luni din cele 12 ale unui an. Dar și atunci trebuie să fie mașina ta personală sau proprietarul mașinii să se afle lângă tine”, a declarat, pentru Diaspora Românească, românul.

 

„Mă poate ajuta cineva cu un răspuns?…”

În urma unui articol publicat de ziarul nostru (http://www.diasporaro.com/restrictii-uk-pentru-masinile-inmatriculate-romania/), românii nu au întârziat să își exprime întrebările referitoare la acest subiect. Iată mai jos fiecare situație cu care se confruntă.

„Eu am trimis o mașină înmatriculată în România băiatului meu, care este student în Anglia. A fost oprit de poliție pentru un control de rutină și nu au fost probleme. Dar am citit într-un articol că ar avea voie să utilizeze mașina pe toată durata studiilor, nu doar șase luni dintr-un an. Dacă ne puteți lămuri legat de acest aspect spunându-ne care sunt prevederile legislației din Marea Britanie.”

Violeta Dascălu

„Salut la toți, am și eu o întrebare. Am o mașină înmatriculată în România pe numele meu și aș vrea să o aduc în Marea Britanie. Am înțeles că pot circula cu ea în UK timp de șase luni. Dar după cele șase luni, ce trebuie să fac ca să mai pot circula în Marea Britanie? Menționez că nu aș vrea să înmatriculez mașina în Marea Britanie și nici nu aș vrea să ies cu ea din Regatul Unit timp de șase luni. Ar fi vreo altă soluție?”

Marian Bogdan

„Dacă mașina este înmatriculată pe numele tatălui meu și asigurarea este tot pe el, eu pot să circul cu autoturismul în Marea Britanie?

Costan Ronaldo

„Bună, am băiatul în Anglia și și-a schimbat permisul de conducere românesc. A obținut un Driver License britanic. În aceste condiții, are voie să conducă în Marea Britanie o mașină înmatriculată în România???? Mașina este pe numele lui și are inclusiv RCA (Răspunderea Civilă Obligatorie). Tocmai ne pregăteam să îi trimitem mașina cu o platformă. Dar înțeleg că sunt restricții. Dacă este cineva care cunoaște legislația, vă rog mult să ne răspundeți.”

Vio

„Eu vreau să merg cu motocicleta în Anglia și să îmi schimb permisul acolo, deoarece intenționez să mă angajez ca șofer pe camion. Dar nu știu cât timp pot circula cu motorul acolo, dacă am permisul schimbat… Și dacă mă poate lămuri cineva, ca și rezident, cât pot circula cu numere de România? Aș fi foarte recunoscător…”

Nic

„Eu am o mașină înmatriculată în România, cu volan pe partea dreaptă. Mașina este pe numele meu, ca și asigurarea. Dar am rezidență în Londra și permisul de conducere l-am schimbat în Marea Britanie. Întrebarea mea este cum pot să circul în Regatul Unit cu această mașină? Că am auzit că dacă am rezidență, nici nu mai pot circula.”

Csibi

„Sunt în tranzit prin Anglia cu mașina tatălui meu și am fost oprit de poliție. Mi-a fost ridicată mașina pentru că asigurarea nu este pe numele meu. Oare pot să fac o asigurare pe Anglia pe număr de România? Ce pot să fac ca să îmi recuperez mașina? Poate să mă ajute cineva?”

Herta Viorel

„În ce te-ai băgat, Viorel? (…)

Cred că cel mai simplu și mai ieftin ar fi să vină tatăl tău până în Anglia și să ridice el mașina, că asigurarea este pe numele lui, după câte am înțeles. (…) Sau poate s-ar putea modifica asigurarea din țară, astfel încât să apari și tu pe asigurare…

(…) Oricum, de-ar fi să faci asigurare în UK, trebuie să cauți una pe termen scurt, ca să achiți doar atât cât trebuie.”

Succes!”

Adelin (răspuns pentru Herta Viorel)

„Am și eu o rugăminte la voi: dacă știți cât timp am voie să circul în Marea Britanie cu o mașină înmatriculată în Bulgaria?”

Sorin

„Aș dori mult, dacă cineva poate să mă lămurească ce trebuie să fac ca să pot conduce aici legal și după trecerea termenului permis de șase luni. Precizez că am o procură dată de firma de leasing de la care am cumpărat mașina. Aceasta este valabilă trei sau șase luni, nu știu sigur…”

Cătălin Ianovici

 

 

„Să lămurim problemele…”

 

Într-un articol publicat la începutul acestui an pe website-ul Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) se avertizează că șoferii cărora li s-au ridicat mașinile vor trebui să plătească 360 de lire pentru a-și recupera mașina, după care vor avea la dispoziție 56 de zile pentru a o înregistra. Dacă sunt prinși după perioada de șase luni și încă nu și-au licențiat mașina, autovehiculul poate fi ridicat și sfărâmat. De asemenea, în același articol, se arată că șoferii pot fi obligați să plătească Road Tax (taxa de drum) de la care s-au eschivat. Iar suma ar putea ajunge la câteva sute de lire.

 

Studenții și cei care lucrează în Marea Britanie

Aceștia pot conduce o mașină, ce nu deține numere de UK, pentru o perioadă mai mare de șase luni, fără să plătească taxe și fără să o înregistreze, numai dacă se aplică toate punctele următoare:

 • este student sau muncitor;
 • în mod normal, trăiește în afara Uniunii Europene;
 • se află în UK pentru o perioadă de studii sau printr-un contract de muncă;
 • mașina este înregistrată în țara natală.

 

Sunteți rezident în UK? Nu puteți conduce!

Dacă sunteți rezident în Marea Britanie, nu puteți conduce o mașină înregistrată în altă țară. În cazul în care sunteți oprit de un ofițer de poliție care crede că, de fapt, locuiți aici (de exemplu, aveți în portofel permis de conducere britanic sau card bancar emis în UK), acesta are dreptul de a vă confisca mașina, care, ulterior, poate fi distrusă. Acest lucru nu se va întâmpla dacă demonstrați că nu sunteți rezident sau că lucrați într-o altă țară din UE și că ați petrecut mai mult de șase luni (185 de zile) pe an în afara Regatului Unit.

Atenție! Cele menționate mai sus nu înseamnă că dacă sunteți rezident în UK și vreți să vă aduceți mașina înregistrată în altă țară, nu o puteți face. Puteți conduce până la graniță (de exemplu Dover), după care va trebui să folosiți un trailer până în punctul unde puteți face verificarea tehnică (MOT). Unul dintre site-urile guvernului spune că „DVLA vă sfătuiește să transportați mașina pe un trailer din port, decât să o conduceți”.

 

Puteți circula dacă…

Puteți circula cu o mașină care nu este înregistrată în Marea Britanie și fără să plătiți alte taxe, dacă sunt respectate următoarele condiții:

 • vă aflați în vizită și nu plănuiți să trăiți în UK;
 • folosiți mașina nu mai mult de șase luni, într-o perioadă de douăsprezece luni (o singură vizită sau mai multe vizite a căror ședere acumulată să nu depășească șase luni);
 • mașina este înregistrată, iar taxele sunt plătite în țara natală.

 

Dacă nu sunteți rezident…

Dacă nu sunteți rezident, puteți conduce o mașină nu mai mult de șase luni (pe an), dar autovehiculul trebuie să dețină MOT (verificare tehnică valabilă), dar și asigurare plătită în țara din care provine mașina. Toate acestea trebuie dovedite în cazul în care vă oprește un ofițer de poliție. De asemenea, trebuie să îi demonstrați și faptul că nu vă aflați cu mașina de mai mult de șase luni în Marea Britanie (de exemplu, trebuie să arătați biletele de feribot sau pe cele de la tunel). Chiar dacă plecați din Marea Britanie, iar mașina rămâne pe teritoriul Regatului, orice zi este calculată și se adaugă perioadei de șase luni. Ieșirile și intrările în țară nu vor reseta perioada de șase luni, decât dacă puteți demonstra că ați venit recent în Marea Britanie. Veți avea nevoie de noi bilete de feribot sau de tunel cu o dată recentă.

Dacă locuiți în oricare altă țară din Uniunea Europeană mai puțin de șase luni de zile și nu ați înregistrat mașina în țara respectivă, nu aveți dreptul legal de a împrumuta sau de a închiria mașina unui rezident al acelei țări. Acesta vă poate conduce mașina numai în prezența dumneavoastră.

 

Trei căi legale prin care rezidenții din UK pot conduce o mașină înregistrată în altă țară

Pe site-ul guvernului britanic se mai arată că rezidenții din Marea Britanie nu au voie să folosească un autovehicul care nu este înregistrat în Regatul Unit pe șosele britanice. Sunt numai trei posibilități în care un rezident poate conduce complet legal o mașină non-UK:

 1. Dacă mașina nu este a dumneavoastră, proprietarul mașinii nu este rezident al Marii Britanii și se află cu dumneavoastră în mașină.
 2. Dacă mașina aparține unei companii europene și dumneavoastră lucrați pentru acea companie.
 3. Dacă mașina este închiriată, de exemplu, din Franța.

 

Restul sunt povești…

Dan Nistor, un român stabilit în Marea Britanie, ne explică. „Să lămurim problemele… Poți conduce în Regatul Unit o mașină înmatriculată în România timp de șase luni dintr-un interval de douăsprezece luni doar într-una din următoarele situații:

 1. Nu ești rezident în Marea Britanie, adică nu ai un NATIONAL INSURANCE NUMBER (NINO). În astfel de situații, ești tratat ca un vizitator pe teritoriul britanic. Dacă ai NINO și ești verificat, mașina îți poate fi ridicată imediat de cei de la DVLA. Precizez că nu poliția se ocupă de acest lucru, ci cei de la autoritatea care eliberează permisele auto DVLA. Aceștia justifică astfel de măsuri spunând că nu este posibil să trăiești legal în această țară, dar, în același timp, să plătești taxe pentru autoturismul pe care îl conduci pe străzile din Marea Britanie doar în țara natală ori în vreun alt stat.
 2. Mașina pe care o conduci este pe numele tău. Dacă te afli la volanul unui autoturism neînmatriculat în Marea Britanie și care mai este și pe numele altcuiva, atunci proprietarul mașinii trebuie să se afle obligatoriu lângă șofer în momentul unui control. În caz contrar, iar se ajunge la confiscarea autovehiculului.
 3. Ești student. Studenții care stau în Marea Britanie în perioada studiilor pot conduce o mașină înmatriculată într-o altă țară, însă doar în limita termenului reglementat la maxim șase din douăsprezece luni calendaristice.

Acestea sunt cazurile admise și în care trebuie să vă încadrați atunci când conduceți în Regatul Unit un autoturism înmatriculat în România. Restul sunt povești… O zi plăcută și multă sănătate tuturor românilor din Marea Britanie!”, spune românul.

 

 

Alte povești cu volan pe stânga

 

Viorica, o româncă stabilită în Regat, și-a povestit și ea experiența prin care a trecut cu mașina adusă din România.

„Marea Britanie este o țară de hoți. Eu am adus din România un ix35 (Hyunday model ix35 – n.r.) nou, cu 0 km la bord. Dacă o luam din Anglia, mă costa 29.000 de lire sterline, iar în România am dat pe ea 30.000 de euro. Am economisit, totuși, niște bani. Și am venit cu ea aici în UK, chiar dacă are volan pe stânga. Și am sunat la HMRC, că am înțeles că dacă aduci o mașină în această țară, este ca și când o imporți și trebuie să anunți, să verifice dacă ai taxe neplătite. Mi-au cerut factura eliberată atunci când am cumpărat autoturismul. Și le-am trimis-o pe e-mail. Și mi-au cerut să plătesc TVA, au spus că nu l-aș fi plătit. Au calculat că m-ar fi costat mașina 37.000 de lire sterline. I-am sunat și m-am certat cu ei. Le-am spus că niciun dealer de mașini nu îți vinde o mașină, dacă nu plătești TVA. Le-am explicat că nu scrie VAT ca în Marea Britanie, ci TVA. Au verificat din nou și și-au dat seama că este greșeala lor. Acum aștept un e-mail de la ei, dar nu știu ce se va întâmpla și cât voi avea de plătit. Mai trebuie încă să trimit actele mașinii și la DVLA pentru ca să primesc V5 (cartea de identitate a vehiculului în Marea Britanie)…”, povestește supărată Viorica.

 

Un alt român, o altă experiență

„Pe mine m-au oprit și mi-au zis să nu mai circul cu mașina, chiar dacă nu am încă șase luni”, spune Marian.

„Am auzit mulți români cărora le-au luat mașinile pe platformă. Ei ce fac? Ies din UK, se duc în Franța, dar nu realizează că atunci când ies pe la Dover, li se scanează mașina. Foarte mulți nu au habar că numerele mașinii sunt scanate. Cei de la vamă știu tot. Au fost cazuri când le-au confiscat mașinile. Mai nou, au început să se facă filtre destul de des. Acum care scapă, scapă! Mai spune câte o poveste, dar mai depinde și de agentul care te oprește. Unii sunt mai permisivi și îți mai dau un timp ca să intri în legalitate. Polițiștii sunt maleabili, noi, românii, suntem mai răi. Agenții oferă un timp în care trebuie să scoți mașina din țară sau îți oferă posibilitatea să o înscrii cu numere britanice. Însă tot românii sunt șmecheri. Am auzit că mulți își cumpără mașini din Spania, din Portugalia sau din Franța și circulă cu ele aici în UK. Ei, români, circulă în UK cu mașini înmatriculate în alte țări. Vă dați seama ce îmbârligătură și ce haos?”, a povestit, pentru Diaspora Românească, Ionuț, un român stabilit în Regat.

—————————————

Ghid pentru a „păcăli” legislația britanică

 

Un român le spune, pe un forum, celor interesați și care sunt modalitățile de a continua să folosească autovehiculul înmatriculat în România și după expirarea termenului de șase luni, prevăzut legal. Acestea sunt următoarele:

 • „După cele șase luni, te apuci și înmatriculezi mașina aici. Eu așa am făcut. La prima vedere pare un calvar, dar nu este chiar așa.
 • Din șase în șase luni, dai și tu câte o fugă până în Franța… Mai aduci un vin, o brânză, mai schimbi aerul. În cazul acesta, nu uita să păstrezi biletele de «ferry» sau de tren.
 • Dacă nu vrei să înmatriculezi mașina aici, cred că e ok să conduci și așa, atâta timp cât îți vezi de treabă. Eu am condus cu numere de Constanța timp de doi ani. Și am mers cu poliția și în față, și în spate, pe mile întregi. Nu s-a uitat nici dracu` la mine…”

Recomandările românului de pe forum se încheie încurajator: „Decizia îți aparține. Succes!”

—————————————

Pagina 2 din 2:Pagina precedentă

Autori articol: Marcel Istrate, Oana Padureanu

Comentarii

29 pareri la “AUTOTURISM DE ROMÂNIA PE ȘOSELELE DIN UK”

 1. andrei Spune:

  Salutare tuturor,am nevoie de o informatie daca ma puteti ajuta,as dori sa vin in vacanta in UK cu masina personala care e inmatriculata in romania pe numele mamei mele,pot circula linistit daca am procura sa pot iesi din tara,asta trebuie neaparat tradusa in engleza?!Multumesc anticipat!

 2. Nicolas Spune:

  In ianuarie 2015 m-a oprit politia in UK in timp ce ma deplasam spre servici cu masina mea inmatriculata in RO si m-a dat jos din ea si dupa cateva declaratii (unde locuiesc, unde lucrez, de cat timp , si altele)pareau foarte mirati si cum de nu m-au prins pana atunci (deci a fost un fel de vanatoare si noi strainii suntem vanatul). Mi-au ridicat masina si a trebuit sa merg la servici cu taxiul care a costat vreo 30 lire. Dupamasa am fost la parcul auto unde erau foarte multe masini de Romania, Bulgaria si Polonia confiscate deoarece nu erau inmatriculate in UK deci nu plateau taxe acolo, am platit 100 lire taxa de ridicare si 170 lire asigurarea deci in jur de 270 lire sa pot lua masina de acolo cu numerele mele de inmatriculare de RO cu conditia sa parasesc tara UK in termen de 24 ore.
  Mi-am det demisia din UK si seara am plecat spre ROMANIA cu conditia sa ai dovada la tine in caz ca te opreste iar politia din UK ca parasesti MAREA BRITANIE dovada biletul de feribot sau tren.
  Toate bune pana in aprilie 2016 adica dupa un an si 3 luni cand primesc citatie la tribunalul din judetul unde am domiciliul in RO intr-un caz penal ca am de platit o amenda penala in trafic din Marea Britanie in valoare de 800 lire.
  Amenda a fos transferata statului roman caruia ii revine sarcina de a recupera suma de bani de la mine banii urmand sa faca parte din bugetul de stat al Romaniei.
  nu inteleg pentru ce anume este amenda care este din ziua cand mi-au confiscat masina si eu am platit pentru ea si am parasit Marea Britanie in acea zi cu tot cu masina .
  peste doua saptamani ma prezint la tribunal cu avocatul dar din cate inteleg nu prea am sanse de castig si trebuie sa platesc cei 800 lire .

  In concluzie nu recomand deplasarea in UK cu masina din UE si daca o face-ti si va opreste politia din Anglia nu declarati ca aveti domiciliu in UK si ca lucrati acolo ci ca sunte-ti turisti si nu stati mai mult de 6 luni.

  Mult succes !!!

 3. George Spune:

  Salut, m-am informat de regulile din UK ( si cum te depisteaza) si am citit tot ce ati patit cu masina din ROmania pe teritoriul britanic. Tocmai mi-au expirat cele 6 luni de cand sunt in Anglia si as vrea sa stiu daca exista o modalitate de a-mi scoate masina din UK fara sa imi fie ridicata de pe drum ( chiar daca ma indrept spre UK Borders banui ca nu ajung pana acolo ori mi-o ridica chiar de acolo). Niste numere temporare, o dovada de bilet, sa ii anunt pe cei de la DVLA?
  Multumesc

 4. Richie R Spune:

  Salut Nicolas,
  Sunt surprins ca ai reusit sa parasesti tara cu masina, la border control (feribot/tren) nu i-a interesat ca in baza lor de date, numarul masinii tale este de peste 6 luni in UK?

 5. ionel Spune:

  va sal am si eu o intrebare vreau sa plec la munca intro ferma si vreau sa plec cu masina mea proprie pe numele meu totul pe numele meu facut as vrea sa sta cam 5 luni credeti ca o sa am probleme am nationalu insurans va multumesc astept un raspuns de la voi care ati trecut si aveti ideie despre asta

 6. patriot Spune:

  Salut Ionel , din pacate daca ai „noroc” sa te opreasca dvla-ul i-ti ridica masina pentru ca ai NINO , sunt Dan C Nistor si traiesc in Anglia de peste 1 an!! Mult noroc!!!

 7. daniel Spune:

  Salutare! Am și eu o întrebare! Am nino și sunt rezident Uk. Întrebarea este. Pot circula cu o masina închiriată din România în Uk?

 8. daniel Spune:

  Ce modalitate sau mai bine spus , exista vre-o soluție sa îmi aduc masina în Anglia? Mulțumesc!

 9. patriot Spune:

  Salut , Daniel din pacate nu ai nicio posibilitate , daca esti rezident nu ai dreptul sa conduci masina ta inregistrata in Romania ssa ca nu are rost sa o aduci aici . Singura varianta in care un rezident poate conduce o masina inmatriculata in alta tara decat Anglia , este ca masina sa fie inchiriata de la o firma din UE.

 10. Adina Spune:

  Daca va prinde si e agentul ciufut, ajungi si la tribunal. Daca au suspiciuni, pot sa-ti confiste masina si ai nevoie de probe solide sa dovedesti impotriva lor.In Romford..sunt o gramada de epave. Nu stati mai mult de 14 zile daca aveti NIN

 11. Nicu Petre Spune:

  Dacă vii cu gândul să fii ca ei fa ca ei dar dacă vii cu gândul să fii altfel decât ei fa ce vrei

 12. George Spune:

  Salut tuturor ! ?
  Am si eu o curiozitate :D…daca esti aici rezident cu acte in regula,lucrezi, platesti taxe etc. …si mai esti angajat si in RO fictiv ..part-time 2h/zi (lucrezi online pt o firma)..poti conduce masina companiei din RO (avand procura scrisa de la societatea din RO) in UK legal ?

 13. cosminb Spune:

  Salut mi-am adus masina din ro in anglia cum sta treaba pana la urma am voie cu ea 6 luni sau nu?
  Si nu inteleg inca o treaba anglia este tara europeana chiar asa pot sa te jupuiasca cum vor ei dc sa imi ridice masina nu inteleg

 14. cosminb Spune:

  Salut mi-am adus masina din ro in anglia cum sta treaba pana la urma am voie cu ea 6 luni sau nu?

 15. Constantin Spune:

  Salut.am si eu o ruga mine cu intrebare. Nu exist vreo posibilitate de a plati taxa de drum in UK si sa se faca o a sigure auto in UK.pentru masini matriculate in RO. ?? Ca sa nu mai stam Ilegal si cu TEAMA de a nu pierde masina.aduc sa ne platinum darile si taxes cu venite …multumesc.

 16. Dragoș Spune:

  Salutare tuturor! Am o întrebare, poate cineva stie si ma poate ajuta. Am auzit ca daca ai mașina cumpărată in Lessing din România poți circula in Uk cu ea fara probleme pt ca nu e pe numele tau. E pe numele societății de Lessing iar atunci cand poliția te oprește nu te pot obliga sa o înscrii pe Anglia ca nu este a ta. Am înțeles ca asta ar fi o portița. Stie cineva? Mulțam.

 17. Marco Spune:
 18. Andrei Spune:

  Salut! Eu am o masina de uk inmatriculata in Romania in octombrie..am revenit cu madina in uk si astazi mi-a fost confiscata cu acte valabile asigurare de ro pemotivul ca nu platesc insurance in uk.si politistul mi-a spus ca pot sa imi recuperez masina doar daca platesc asigurarea in uk pe numerele mele de romania….este ilegal dar imposibil sa recuperez masina …mare grije din ianuare 2018 nu avem voie decat 14 zile sa circulam ca turisti altfel se confisca masinile chiar daca aveti taxele platite in tara de origine

 19. geo Spune:

  Aerticolul mi se pare tendentios. prezinta circulatia romanilor din Romania cu masini inmatriculate in Romania de parca e ceva imoral de parca ar fi infractori. cu cuvinte de genul smecherie. cand de fapt asigurarile din UK sunt jefuitoare. Costa asigurAREA anuala maimult decat pretul masinii. Suntem in UE. si UK este inca in UE. iar asigurarile in Romania acopera si teritoriul UK.Care este legea care obliga si sanctioneaza circulatia unui autoturism din UE in UE? UE inseamna libera circulatie din cate mi-aduc aminte. Vreau sa vad temeiul legal al amenzii si confiscarii masinii pentru ca nu e inmatriculat un auto in UK.

 20. Dan Spune:

  Salut,anul acesta am venit in Uk ,cu masina personala,inmatriculata in Spania.Am schimbat permisul spaniol cu cel de Uk pt a lucra ca sofer.Daca sunt oprit in trafic ..o sa am probleme ? As dori sa inmatriculez masina aici.Care sunt pasi?Multumesc!

 21. Melinda Spune:
 22. MIHAI Spune:

  Salut.vreau sa informez k in cazul in care sunteti cu masina din UE si lucrati in Anglia aveti dreptul cu masina 6luni dovada tiquet de ferry Sau tren,iar daca dati vreun (jmk). k sunt multi vă va obliga sa platiti taxa de drum care se plateste la post ofice.costa 105lire Asa ca uk.este o tara fara un (+caracter)care vrea sa iasă cat d repede in afara U.E Multumesc

 23. daniel Spune:

  deci in conclluzie avem voie 6 luni de zile 🙂
  eu am sunat la dvla si asta mi sa spus

 24. petru feraru Spune:

  buna ziua ..as fi intersat miam adus masina in uk am platite toate taxele bine inteles in tara ..dar ptoblema cea mare iti trebuie cumva rotax (parcarea)..???

 25. Lucian Spune:

  Buna ziua am venit in Decembrie cu mașina in UK , biletul de la ferry l-am aruncat pentru ca nu am știut ca acela este singurul mod de a vedea când am intrat in UK am Nino și am lucrat înainte aici acum vroiam sa stau 6 luni și știam ca nu sunt probleme .Daca ies din UK înainte de 6 luni îmi poate confisca mașina dacă ma oprește in drum ce vreau sa ies din UK mașina nu este chiar ieftină îmi puteți da un sfat ce sa fac in continuare sa o trimit pe platforma sau sa ies cu ea pur și simplu înainte de a face 6 luni !! Va multumesc

 26. Laur Spune:

  Am i întrebare;Dacă nu avem voie sa circulam cu mașinile înmatriculate pe România,de ce ne lasă sa intram cu ele in țara?Un răspuns ar fi acela ca nu știu dacă suntem sau nu rezidenți. Dar ne-ar putea întreba înainte de a intra in țara

 27. Inșurăns Spune:

  Ionel mi-ai facut ziua mai buna…

 28. Nicu Spune:

  Deci! Platim ROTX ( taxa de drum sau parcare) mai trebuie sa platim vreo taxa? Ptr a fi an an regula? Multumesc!

 29. Vali Spune:

  Salut vreau sa plec cu masina de romania in uk dar mașina este înmatriculata pe numele tatalui meu la fel si asigurate ce se poate intampla

Spune-ti si tu parerea!