Avantajele iluminatorului

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 27 februarie 2015

make-up_contur_iluminator1Din trusa ta nu trebuie să lipsească iluminatorul – un produs de machiaj special conceput pentru a crea conturul feței prin iluminarea punctelor pe care dorim să le scoatem în evidență.

 

Texturi și culori iluminatoare

Produsul magic ce îți transformă tenul poate avea mai multe texturi: pudră pulbere sau compactă, cremă lichidă sau poate fi găsit sub formă de creion jumbo. Textura produsului trebuie aleasă în funcție de etapa de machiaj în care îl aplici (înainte de fond de ten cremă, după el creionul sau iluminatorul lichid și la final pudră), de produsele complementare pe care le folosești, de tipul tenului sau preferințele personale. În alegerea culorii trebuie să ții cont de subtonul tenului pentru ca efectul să fie unul cât mai natural: persoanelor cu tenul deschis și cu subton roz li se potrivesc produsele cu particule iluminatoare roz, crem și alb, iar persoanelor cu tenul mai măsliniu, cele cu particule aurii, galbene sau portocalii.

 

Unde trebuie aplicat iluminatorul

Iluminatorul trebuie folosit în zonele în care dorim să obținem volum: în cel mai înalt punct al arcadei imediat sub sprâncene pentru a obține un efect de lifting, în colțul intern al ochilor (în cazul unor ochi apropiați) pentru a lumina privirea, pe arcul lui Cupidon pentru a oferi volum buzei superioare, pe puntea nasului pentru alungire și de-a lungul pomeților deasupra fardului de obraz pentru a oferi strălucirea sănătoasă a tenului.

 

Avantaje în folosirea iluminatorului

Acest produs cosmetic poate fi comparat cu o baghetă magică pentru că transformă total un machiaj și face diferența între un ten tern și obosit și unul care radiază de prospețime. Aplicat cum trebuie, poate distrage atenția de la zonele cu probleme prin accentuarea punctelor forte, printr-un machiaj corector. Îți vei da seama imediat unde trebuie aplicat identificând zonele în care cade lumina pe ten. Iluminatorul vine în ajutorul anticearcănului și al corectorului. Anticearcănul are rolul de a masca și trata problemele din zona ochilor, iar iluminatorul distrage atenția punând în valoare acele zone pe care le dorim evidențiate. Există, însă, și corectoare care conțin particule iluminatoare și care pot fi folosite pentru iluminarea diferitelor zone. De exemplu, machiajul statement al lui Kim Kardashian este realizat cu ajutorul unui corector ce conține particule iluminatoare și care este cu 2-3 tonuri mai deschis decât nuanța naturală a tenului. Atenție, însă, această tehnică nu este recomandată persoanelor cu tenul foarte deschis.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!