Avantajele lui Rădoi

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 12 iunie 2015

Mirel Rădoi și-a luat în primire rolul de antrenor al Stelei. Constantin Gâlcă a fost dat afară: când câștigi trei titluri din trei posibile cu o Steaua pusă la pământ de patron, asta meriți. Finul s-a dat jos de pe cămile, a băgat nisip în buzunare ca să aibă noroc și a luat drumul Ghencei, unde i se dă pe mână, în cea mai sinistră și tristă cumetrie pe care o cunosc în fotbalul românesc, cea mai titrată echipă românească de club la nivel european. “Ai trudit visând ani de zile, copile/Să obții ce altul ia într-o zi pe pile”, spune un vers românesc semnat de Raku și Ombladon. Care antrenor? Ce Dan Petrescu? Ce Ladislau Boloni? Ce…Constantin Gâlcă? Finu’, nene!

Hilar este că Rădoi nu poate sta pe banca Stelei ca antrenor pentru că nu are licența aferentă. Partea care doare, intelectual vorbind, este aceea că licența nu și-o poate lua pentru că Mirel Rădoi…nu are bacalaureatul. Gheorghe Hagi spunea că a devenit antrenor luând notițe după Lucescu. Mirel Rădoi spune că știe să antreneze pentru că a luat notițe după Olăroiu. Cu primul ne-am lămurit. Acum, ținând cont de pregătirea lui Rădoi, eu sper să reușească măcar să descifreze ce-a scris.

O să mă întrebați care sunt avantajele numirii lui Rădoi. Sunt două. Primul, mai mult decât probabila revenire în Ghencea, pe care se pare că Mirel a rezolvat-o deja, și ținând cont de ceea ce a însemnat el pentru Steaua, se vor întoarce și suporterii.

Al doilea, Steaua face o mișcare fantastică de marketing și pentru prima oară în istoria ei își pune un antrenor care are același nivel de pregătire intelectuală cu al celor din tribune. Însă asta vine și cu o parte mai puțin plăcută pentru noul tehnician al Stelei.

Spre deosebire de Constantin Gâlcă, el chiar va înțelege și înjurăturile, și pozițiile demne de Kama Sutra care vor sosi din tribune la adresa sa.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!