Avem ambasadori noi

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 27 mai 2016

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru acreditarea noilor ambasadorilor ai României în Moldova, Estonia și Italia.

Astfel, Daniela Mihaela Cămărășan a fost acreditată în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Estonia, Daniel Ioniță în Republica Moldova, iar George Gabriel Bologan în Republica Italiană și în Republica Malta. Ei au primit aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite de politică externă la începutul lunii aprilie.

Daniela Mihaela Cămărășan a deținut mai multe funcții în cadrul MAE, printre care și cea de director de cabinet a fostului ministru Titus Corlățean.

Daniel Ioniță a fost numit în funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice la MAE în decembrie 2014 și este diplomat de carieră. Și-a început activitatea în MAE în iunie 1996, parcurgând succesiv toate treptele diplomatice, de la atașat la ministru plenipotențiar. Ioniță a fost ambasador în Norvegia. De asemenea, are experiență în negocieri internaționale, fiind parte a delegației oficiale care a negociat Acordul bilateral cu SUA referitor la participarea României la sistemul de apărare antirachetă. Din decembrie 2006 până în septembrie 2010 a asigurat conducerea Direcției NATO, transformată ulterior în Direcția Politicii de Securitate și a răspuns de agenda politică a Summit-ului NATO de la București.

George Gabriel Bologan, propus ambasador în Italia, Malta și San Marino, a fost rechemat de Iohannis în martie de la Milano, din postul de consul.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!