Avertisment dur pentru Putin

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 6 martie 2015

Occidentul a amenințat Rusia că va avea o „reacție puternică” în cazul încetării armistițiului în estul Ucrainei, convenit pe 12 februarie, la Minsk, între președinții rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Poroșenko, francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel. Statele Unite și mai multe țări europene s-au declarat pregătite pentru o „reacție puternică” în cazul încetării implementării Acordului de la Minsk privind Ucraina, a anunțat, marți, Președinția Franței într-un comunicat difuzat la finalul unei videoconferințe între președintele american Barack Obama, liderii unor țări din Uniunea Europeană și președintele Consiliului European, relatează Sputnik, preluat de ziare.com.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat, marți, că situația din Ucraina și respectarea Acordului de la Minsk din 12 februarie au fost examinate, între altele, în cursul unei videoconferințe la care au participat președintele american, omologul său francez, cancelarul german și premierii italian Matteo Renzi și britanic David Cameron. „Ei au convenit asupra necesității unei reacții puternice din partea comunității internaționale în cazul unei rupturi majore în procesul pus în aplicare în baza măsurilor adoptate la Minsk” între autoritățile de la Kiev și rebelii proruși din estul Ucrainei, anunță Elysee.

Liderii țărilor care fac parte din „formatul Normandia” (Rusia, Ucraina, Franța și Germania) au semnat pe 12 februarie, la Minsk, un text menit încheierii conflictului din regiunile ucrainene Lugansk și Donețk (Donbas). Acordul de încetare a focului semnat la Minsk este respectat în general de către beligeranți.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!