Avertismente și amenzi eliberate de poliție

Articol publicat in sectiunea Justiție / Poliţie pe data 10 noiembrie 2014

Poliția britanică (Crown Prosecution Service) poate elibera celor ce comit mici infracțiuni avertismente sau amenzi.

 

Avertismentele (Cautions)

Avertismentele se acordă persoanelor cu vârste de peste 10 ani care comit delicte minore, cum ar fi vandalizarea cu graffiti a unei stații de autobuz.

Dacă ești prins, trebuie să-ți recunoști fapta și să accepți avertismentul. În caz contrar, poți fi arestat și chiar condamnat.

Avertismentul nu este o condamnare penală, dar poate fi folosit ca dovadă a tipului de caracter pe care îl ai dacă vei fi judecat sub alt cap de acuzare.

Aceste avertismente pot apărea pe cazierul standard și detaliat – Disclosure and Barring Service (DBS).

 

Avertismentul condițional (Conditional cautions)

Acest avertisment nu degenerează atâta timp cât îți asumi faptele și te supui condițiilor impuse. Dacă mergi la tratament în cazul consumului de droguri sau dacă repari stricăciunile pe care le-ai pricinuit, nu vor exista repercursiuni. În caz contrar însă, poți fi arestat și condamnat, conform legii.

 

Amenzile pentru tulburarea liniștii publice (Penalty notices for disorder)

Amenda pentru tulburarea liniștii publice se emite în cazul furturilor din magazine, posesia de droguri ușoare și afișarea unui comportament turbulent în locuri publice.

Poți primi amendă numai dacă ai peste 18 ani. Va trebui să semnezi procesul verbal. Nu vei primi pedeapsă penală dacă vei plăti amenda.

Dacă te simți nedreptățit, îți poți prezenta cazul în instanță. Amenda se va mări dacă refuzi s-o plătești fară a face însă vreun demers legal. Poți plăti amenda stabilită online la adresa: https://penaltynotice.direct.gov.uk.

Autor articol: Cosmin Lungu


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!