Aveti nevoie de ajutor legal. Cum si in ce conditii il puteti obtine?

Articol publicat in sectiunea Justiție / Poliţie pe data 23 decembrie 2012

Daca aveti probleme legale sau daca sunteti acuzat de o infractiune si nu va puteti permite sa platiti pentru un avocat, atunci ati putea apela ajutorul legal oferit de cei de la Legal Services Commission.

 

Cum functioneaza sistemul?

Community Legal Advice este un serviciu gratuit si confidential fondat de Legal Services Commission. Acesta ofera ajutor si sfaturi pentru urmatoarele probleme:

  • divorturi, separare, dizolvare a parteneriatului civil;
  • probleme de angajare si dispute (incluzandu-le pe cele care ajung la tribunal);
  • medierea si alte probleme aparute in familie;
  • beneficiile de somaj, probleme legate de credit si debit;
  • dispute legate de casa si alte proprietati;
  • probleme legate de imigrare si nationalitate;
  • probleme de neglijenta in spital;
  • actiuni impotriva politiei si a altor organizatii;
  • apeluri impotriva deciziilor guvernamentale sau a altor organizatii publice.

 

Cine poate primi ajutor legal?

Daca aveti nevoie de ajutorul unui specialist, puteti sa folositi metoda de calcul postata pe site-ul celor de la Community Legal Advice pentru a vedea daca va calificati din punct de vedere financiar pentru asistenta legala gratuita.

Chiar daca nu sunteti in situatia de a va califica pentru acest lucru, puteti macar obtine informatii generale de pe site, incluzand si unele printate, fara a plati pentru ele.

Cand aplicati pentru ajutor legal, va trebui sa completati un test care va arata importanta pe care o are cazul dumneavoastra sau daca acesta merita sa fie luat in considerare. Acest lucru va poate fi semnalat pe site de catre avocati sau consilieri.

 

Cazuri de ranire personala

Nu mai puteti cere sprijin public pentru cazurile care implica ranirea personala. Daca doriti sa mergeti inainte cu un astfel de caz, veti fi nevoit sa faceti asta pe baza unei anumite taxe (nu castigati, nu platiti). Dar sustinerea publica este inca la dispozitia unor cazuri complexe si costisitoare, chiar si cand acestea tin de ranirea personala.

 

Cum sa aplicati?

Pentru a aplica la un ajutor din partea Community Legal Advice, va trebui sa vizitati un avocat consultant sau jurisconsult.

Veti gasi o lista a acestora in directorul de pe site-ul celor de la Community Legal Advice. De asemenea, puteti contacta CLA la 0845 345 4345 sau la TypeTalk 180 010 8453 454 345. In ceea ce priveste directorul de pe site, acesta poate fi gasit la www.communitylegaladvice.org.uk/en/directorysearch.jsp.

 

Acuzatiile

Daca va aflati sub investigarea politiei sau daca asupra dumneavoastra au fost formulate deja acuzatii legate de o infractiune, aveti dreptul la asistenta legala si la un proces corect, unde puteti fi, de asemenea, ajutat de cei de la Criminal Defence Service.

Depinzand de resursele existente, vi se poate cere sa platiti o anumita suma pentru cazul in care sunteti implicat. De asemenea, se asteapta ca aceste costuri sa fie platite si din proprietatea pe care o recuperati sau pastrati in urma ajutorului primit.

Criminal Defence Service poate fi accesat la www.legalservices.gov.uk/criminal.asp.

 

Ce trebuie sa mai stiti despre ajutorul legal

In Scotia, serviciile de gen sunt administrate de Scottish Legal Aid Board. In Irlanda de Nord acestea cad in sarcina Northern Ireland Legal Services Comission. Cele doua servicii pot fi gasite la www.slab.org.uk/index.htm pentru Scotia si www.nilsc.org.uk pentru Irlanda de Nord.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!