Avion de 12 ori mai rapid decât Concorde!

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 5 februarie 2016

Antipode_Charles Bombardier

Charles Bombardier uimește cu o nouă invenție de aeronavă capabilă de a atinge viteza de 24 Mach, de 12 ori mai rapid decât Concorde, pasagerii putând parcurge distanța Londra – New York în numai 11 minute.

Modelul, numit Antipod, ar putea transporta până la zece oameni, pe o distanță de 20.000 de km în mai puțin de o oră.

Un astfel de dispozitiv ar funcțina cu un sistem de șine magnetice, ceea ce l-ar catapulta efectiv în atmosferă. Aeronava ar fi plasată pe niște șine paralele care lansează mașinăria propriu-zisă folosind un câmp magnetic foarte puternic.

Avionul are și un sistem de rezervă, un set de rachete adiționale care funcționează cu oxigen lichid sau cherosen. Motoarele impresionante ale acestei aeronave l-ar putea propulsa la o viteză de zece ori mai rapidă decât viteza sunetului (12,340 km/h), potrivit b1.ro.

Aspectele negative ale acestui tip de zbor ar fi zgomotul asurzitor care ar fi trimis pe Pământ, dar și căldura pe care ar degaja-o la lansare.

Momentan, avionul este conceput pentru domeniul militar și mediul afacerilor.

Aeronava poate parcurge, spre exemplu, distanța de la New York la Paris în doar 12 minute, de la New York la Tokyo în 22 de minute, de la New York la Dubai în 22 de minute sau de la New York la Shanghai în 24 de minute.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!