Aviz negativ pentru modificările Codului Penal

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 iunie 2015

Proiectele de lege referitoare la modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală au primit, marți, avize negative, cu unanimitate de voturi, la Comisia juridică din Senat. Cătălin Boboc (PNL), președintele Comisiei juridice, a propus respingerea proiectelor, fără dezbatere.

„Poate că la un an și jumătate după introducerea noilor Coduri (…), cei care lucrează cu aceste instrumente simt nevoia unor modificări, dar la modul în care vin modificări în Parlament, propuneri legislative ale colegilor mai mult sau mai puțin în cunoștință de cauză, ci doar pentru faptul că, mă rog, mai primesc ei câte o sugestie de la cunoscuți, eu nu cred că e în regulă”, a spus Boboc.

Adoptarea unei propuneri legislative de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, inițiată de mai mulți parlamentari, ar diminua eficiența Direcției Naționale Anticorupție și ar afecta în mod sever statutul procurorilor, potrivit unui punct de vedere transmis de DNA în 5 mai. După amenințarea UNPR, modificarea Codului Penal a fost amânată până la toamnă.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!