Aviz pozitiv pentru arestarea lui Dan Șova

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 20 martie 2015

Senatorii din comisia juridică au dat aviz pozitiv în cazul cererii DNA privind reținerea și arestarea senatorului Dan Șova. Președintele comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc, a subliniat la ieșirea de la lucrările ședinței că au fost 6 voturi pentru și 5 împotrivă. Din comisia juridică a Senatului fac parte 11 parlamentari – 5 de la PSD, 5 de la PNL și unul de la UDMR.

„Eu mă bucur că asta a fost soluția comisiei, eu sper ca aceasta să fie și soluția plenului, pentru că altfel am bloca solicitarea instanței de a aproba solicitarea arestării”, a declarat Cătălin Boboc. „Instanța e singura în măsură să decidă arestarea. (…) Dl Șova are toate șansele, în fața instanței, să primească o soluție favorabilă domniei sale”, a adăugat președintele comisiei juridice din Senat.

În ce îl privește pe Dan Șova, acesta a spus că nu este vinovat, că nu a distrus probele și că ar trebui să i se ridice o statuie ecvestră în județul Gorj, pentru salvarea combinatelor Turceni și Rovinari. În continuare, raportul comisiei juridice, care este consultativ, va merge în plenul Senatului, unde se va da votul privind încuviințarea cererii DNA. Cererea de arestare a senatorului PSD Dan Șova a ajuns la Senat, luni, președintele acestei instituții, Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că parlamentarii nu se joacă cu „libertatea oamenilor”.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut vineri arestarea senatorului Dan Șova, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Șova Dan Coman, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!