Avocată româncă la Roma

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 17 decembrie 2015

avocata

Românii din Italia care ar avea nevoie de ajutor în instanță pot apela cu încredere la avocata Simona Vlad. Ea este singurul român care a obținut titlul de doctor în științe juridice al unei universități din Roma. De câțiva ani pledează chiar în instanțele italiene în domeniile dreptului muncii, dreptului civil și dreptului consumatorilor, relatează stirile.tvr.ro.

„Crezul meu în viață este o frază din Constantin Noica: «Esențialul este să cucerești, nu să cunoști, nu să nu știi»”, a declarat Simona Vlad pentru TVR.

Să cucerești însă Roma, fără măcar să vorbești limba italiană, e o încercare imposibilă. Nu și pentru Simona, o tânără care a avut ambiția să lupte întotdeauna pentru excelență. Șefă de promoție în școala generală, Simona a ales să meargă la liceul în care au învățat Mircea Eliade sau Emil Cioran. A intrat printre primii la Facultatea de Drept și a absolvit cu media 9.80. Ambiția de a ajunge cea mai bună i-a îndrumat pașii spre Roma, adaugă sursa citată.

—————————————

„A trebuit ca stagiar să scriu foarte multe acte, a trebuit să învăț pe de rost dicționarul limbii italiene, pentru că erau cuvinte pe care nu reușeam să le înțeleg.”

Simona Vlad

—————————————

 

A studiat la cea mai bună facultate

Cărțile au reușit, din nou, să-i paveze drumul spre succes. Simona și-a finalizat studiile masterale de drept privat european la cea mai bine cotată facultate de profil din Roma – Sapienza.

—————————————

„Cel mai mare succes profesional a fost când mi-am luat definitivatul în Italia, întrucât eram un caz deosebit: româncă licențiată la București, stagiatura făcută aici – eram primul caz la Roma când se confruntau cu un cetățean comunitar fără studii superioare italiene. Succesul a fost să trec proba scrisă la examenul de definitivat.”

Simona Vlad, potrivit stirile.tvr.ro

—————————————

Simona Vlad este singurul român din această generație căruia i s-a decernat titlul de doctor în științe juridice de către o universitate romană.

Acum, este parteneră la o firmă de avocatură specializată în dreptul muncii. Nu și-a uitat însă rădăcinile. A reușit împreună cu alți avocați din România și Italia să construiască un site care acordă sfaturi juridice românilor din Italia. Pentru Simona, acesta este însă doar începutul.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!