România: Bacșișul nu se mai impozitează

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Economie pe data 22 mai 2015

Ministerul Finanţelor va elimina obligativitatea taxării bacşişului, a anunţat ministrul de resort, Eugen Teodorovici. „Din păcate, nu se poate reglementa în toate speţele sale”, a spus Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacşişului.

El a precizat că, deşi taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă, potrivit Mediafax. Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operată de la 1 iunie, de către Parlament.

Teodorovici a avut consultări privind fiscalizarea bacşişului cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie. La aceeași întâlnire, ministrul a anunțat introducerea impozitului forfetar, de la 1 ianuarie 2016.

Luni, în plenul Camerei Deputaților, Teodorovici a spus că impozitarea bacşişului a fost „o experienţă, nu un eşec” şi a renunţat la ea. De cealaltă parte, opoziția liberală i-a cerut demisia.

Legiferarea bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 8/2015, modifică şi completează mai multe acte normative.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!