Badminton la Timișoara

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 25 martie 2016

622 badmintonInternaţionalele României la Badminton, turneu din Circuitul European, care punctează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, se desfăşoară în perioada 17-20 martie, la Timişoara, potrivit unui comunicat al Federaţiei Române de Badminton.

Vineri, 18 martie, s-au desfăşurat primele meciuri de pe tablourile principale de concurs. 64 de sportivi din 34 de ţări, între care şi 6 români, au luptat pentru un loc în a doua zi de concurs.

Favoriţii Laura Sarosi, la proba de simplu feminin, şi Pannawit Thongnuam, la simplu masculin, şi-au respectat poziţia şi au trecut de adversarii cu care s-au întâlnit.

Nu a fost cea mai fericită zi pentru reprezentanţii României, Andra Olariu a întâlnit-o în primul meci pe favorita numărul 1 a turneului şi a cedat în două seturi, 21-9, 21-6. În meciul cu rusoaica Elizaveta Pyatina, Sonia Olariu a fost nevoită să se retragă după un prim set pierdut, din cauza unei dureri provocate de o accidentare mai veche. Tot din această cauză, surorile Olariu au fost nevoite să se retragă din competiţia de dublu feminin, unde aveau programat un meci cu perechea Le Thu Huyen – Pham Nhu Thao (Vietnam).

Filimon Collins-Valentine, aflat la prima prezenţă pe tabloul principal de simplu masculin al unui turneu internaţional de seniori, a pierdut în faţa danezului Patrick Bjerregaard, după un meci de 3 seturi. Perechea formată din Maria Alexandra Duţu şi Ioana Ionică a fost învinsă de către Hansen şi Surrow din Danemarca. Mihai Grosu şi Andreas Thiel au cedat în faţa perechei ruse Nikolov – Rusev, iar la dublu mixt Mihai Grosu – Maria Alexandra Duţu şi Andreas Thiel – Ioana Ionică nu au reuşit să treacă de perechea Geffen – Molodezki (Israel), respectiv Hong Nam – Thu Huyen (Vietnam).

„A fost îmbucurător felul în care a jucat Collins, în special în primul set, în care a jucat aproape fără greşeală. Cred că a fost cel mai bun set al lui pe care l-am văzut până acum. Anul acesta e încă junior şi acum a început să joace şi la turnee de seniori pentru a creşte în clasament, obiectivul lui fiind calificarea la Tokyo 2020”, a declarat Animona Huţu, preşedintele Federaţiei Române de Badminton.

Programul de sâmbătă a început la ora 10:00 cu sferturile de finală şi a continuat la ora 16:00 cu semifinalele turneului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!