Bagajele de mână în avion, luate în vizor

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 12 mai 2014

Companiile aeriene low-cost din Statele Unite renunţă una câte una la ultimul serviciu gratuit pe care îl mai ofereau pasagerilor: dreptul de a lua un bagaj de mână la bord fără niciun cost suplimentar, relatează Digi24. În România, la Wizz Air şi Blue Air, bagajul de mână încă mai este gratuit. Restul opţiunilor costă. Iar unii pasageri se plâng de faptul că zborurile low-cost sunt mai scumpe decât par. Însă companiile care efectuează aceste curse spun că, de fapt, pasagerii lor sunt mai liberi decât cei ai companiilor de linie.

Frontier Airlines este cea mai recentă companie low-cost americană care taxează bagajele de mână ale pasagerilor. Singurul bagaj gratuit rămâne cel suficient de mic cât să încapă sub scaun. Rămâne de văzut dacă această taxă pe bagajele de mână va fi adoptată şi de operatorii low-cost din Europa.

Totuşi, companiile aeriene spun că aceste costuri suplimentare sunt, de fapt, mai multe opţiuni suplimentare. Cu alte cuvinte, pasagerii primesc dreptul de a refuza acele servicii de care nu au nevoie şi care, în cazul unui zbor de linie, sunt incluse în preţul biletului, fie că pasagerul vrea sau nu. Însă, chiar dacă are toate opţiunile incluse în bilet, o cursă de linie poate fi mai ieftină decât una low-cost, cu toate serviciile suplimentare cumpărate.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!