Baia Mare-Bucureşti, meciul campionatului

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 11 septembrie 2014

549 mette klit19 octombrie 2014 este probabil cea mai aşteptată zi a Ligii Naţionale de handbal feminin, ziua în care este programat primul duel al celor mai puternice echipe din România, HCM Baia Mare-CSM Bucureşti. Cele două, le putem spune, selecţionate mondiale, fac tot posibilul să-şi regleze jocul până la acea dată.

După primele trei etape din Liga Naţională, CSM Bucureşti arată că şi-a integrat mai repede şi mai bine jucătoarele aduse în vară, începând să obţină victorii la diferenţe importante împotriva adversarelor din teren. După ce în etapa a doua s-a impus cu 34-18 în faţa CSM Unirea Slobozia, este drept, echipă nou-promovată, echipa antrenată de Mette Klit a urcat diferenţa faţă de competitoare la 20 de goluri. În ultimul meci al celei de-a treia etape, CSM Bucureşti a realizat scorul campionatului, câştigând cu 45-25 pe terenul formaţiei „U” Alexandrion Cluj. Echipa din Bucureşti şi-a impus rapid stilul de joc şi a făcut şi spectacol la Cluj, Cristina Vărzaru fiind în prim-plan. Extrema dreaptă a devenit principala marcatoare a meciului, cu 11 goluri înscrise. În urma acestui succes, CSM Bucureşti a preluat primul loc în Liga Naţională, fiind pentru prima oară în această situaţie de când s-a înfiinţat.

Dacă fetele de la CSM Bucureşti câştigă lejer meciurile, HCM Baia Mare are destule probleme pe care le-a arătat în ultimele două etape de campionat, cu CSM Ploieşti şi Cetate Deva. Campioana a tranşat ambele meciuri, însă diferenţele au apărut în partea a doua a jocurilor, datorită unei bănci de rezerve mai stufoase. Tehnicianul Costică Buceschi a avut posibilitatea să-şi rotească jucătoarele în clipa când în teren lucrurile nu au funcţionat chiar aşa cum şi-a dorit el. La fel ca şi CSM Bucureşti, HCM Baia Mare a obţinut punctajul maxim după trei etape, dar ocupă doar locul 4 în clasament, fiind devansată la golaveraj de Corona Braşov şi Dunărea Brăila (ultima tot cu plus 25, dar cu mai multe goluri înscrise).

Atât CSM, cât şi HCM au avut adversari de valori egale până acum. Bucureştiul a trecut de Zalău şi Cluj, în timp ce Baia Mare a trecut de Craiova şi Deva, iar acum aşteaptă înfruntarea directă.

Până atunci, primul meci important al sezonului va avea loc pe 17 septembrie, când HCM Baia Mare va merge la Braşov pentru disputa cu Corona.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!