Baia Mare, desființată de Metz

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 octombrie 2014

556 hcm baia mareHCM Baia Mare a suferit una dintre cele mai grele înfrângeri din cupele europene, formația fiind învinsă de Metz cu 34-24, într-un meci care a contat pentru grupa D a Ligii Campionilor. Trupa lui Costică Buceschi a jucat execrabil pe toată durata partidei.

Culmea, campioana a ajuns la meciul din  Franţa după o perioadă în care evoluţiile echipei au fost în creştere. Pe plan intern lucrurile intraseră și ele în normal după victoriile cu CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila, iar în Europa începutul a fost cel așteptat, cu un succes fără mari probleme în faţa polonezelor de la MKS Lublin.

Însă la Metz lucrurile nu au stat nici pe departe așa cum ne așteptam, sau speram. O echipă clasată pe locul 3 în Hexagon a reuşit să calce pur și simplu în picioare un mamut multinațional care şi-a propus anul acesta accederea în Turneul Final 4 al Ligii Campionilor. După cum s-a prezentat la Metz, obiectivul nu că pare o pălărie prea mare pentru HCM Baia Mare, ci pare o utopie provenită din scrierile lui Asimov.

Echipa pregătită de Costică Buceschi nu a arătat nimic să o recomande printre favoritele competiţiei în sezonul 2014-2015. HCM n-a avut imaginaţie, fiind incomodată de apărarea avansată a gazdelor. Când au reuşit să treacă de barajul francez jucătoarele noastre s-au întrecut în ratări.

HCM nu a avut atac la Metz, dar nu a avut nici apărare. Defensiva a dus de multe ori echipa la greu, însă acum nu a mai fost cazul. Campioana Franţei a înscris cu o lejeritate enervantă din toate poziţiile, inclusiv din centru, profitând de spațiile imense create între apărătoarele noastre. Arenhart şi Ungureanu au evoluat și ele în nota echipei, împreună adunând doar şase intervenţii. Desigur, nu au fost ajutate și de colegele din faţa lor, dar nici ele nu ele nu au mai oferit siguranţa de altă dată.

După acest rezultat, HCM Baia Mare a retrogradat pe locul 3 în Grupa D a Ligii Campionilor, după Larvik – 4 p şi Metz – 2p. Campioana României are și ea 2 puncte, dar un golaveraj negativ, minus 5. Următorul meci al echipei este pe 31 octombrie, pe teren propriu cu Larvik. Victoria este obligatorie, altfel cupele europene și Baia Mare ar putea rămâne un vis anul acesta.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!