Baia Mare dispare

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 15 iulie 2016

637 baia mareLa numai câteva luni distanţă după ce a evoluat cu ambele echipe în grupele Ligii Campionilor, Baia Mare rămâne fără nicio reprezentantă în Liga Naţională. Echipa feminină a devenit istorie imediat după ce sezonul 2015-2016 s-a încheiat! De curând a devenit o amintire şi formaţia masculină. HCM Minaur nu se înscrie în Liga Naţională (termenul este până în 15 iulie). O altă grupare din Baia Mare – Club Sportiv Minaur – şi-a anunţat prezenţa în Liga secundă în sezonul 2016-2017 cu două echipe, una la feminin şi alta la masculin.

Din cauza datoriilor care s-au acumulat în ultimul al la HCM Baia Mare, echipele de handbal nu şi-au mai putut continua activităţile. Autorităţile locale nu au fost dispuse să achite datoriile de sute de mii de euro care s-au strâns şi au decis să înfiinţeze un alt club care să o ia de la zero, Clubul Sportiv Minaur – de drept public – care să continue tradiţia handbalistică în Baia Mare.

Este o practică întâlnită tot mai des în handbal şi în sportul românesc în general. Atunci când datoriile devin deja importante, cluburile sunt lăsate de izbelişte, iar în locul lor apar alte entităţi sportive, cu ideea asumată de a evolua măcar pentru un sezon în liga a doua. Asta pentru că regulamentele nu permit preluarea unui club din Liga Naţională, fără ca datoriile către jucători să fie stinse. Este adevărat, în trecut, au existat cazuri în care anumite cluburi au aterizat direct în Liga Naţională, cum a fost cazul Oltchim – HCM Rm. Vâlcea. Ultima, cu un scurt istoric doar la copii şi juniori, a aterizat în LN cu acordul FRH, fără a prelua însă şi pasul către handbalistele care erau neplătite la acea vreme la defuncta Oltchim.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!