Baia Mare, la mâna altora

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 noiembrie 2014

557 hcm baia mareHCM Baia Mare a ajuns pe ultimul loc în Grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin, după etapa a 3-a. În ultimul meci, MKS Lublin a trecut de Metz cu 35-31.

Campioana României a acumulat două înfrângeri în ultimele jocuri susţinute în Europa, dar nu a pierdut speranţa că va avea parte de un parcurs mai lung. Ca semn că lucrurile încă se mai joacă și pot intra pe un drum bun, jocul cu Larvik. În ciuda înfrângerii (23-24), HCM a avut o prestaţie extrem de bună, însă ghinionul la aruncările de la 7 metri a făcut să piardă ambele puncte, deși ratarea unei asemenea aruncări nu poate fi pusă strict îb sarcina providenței.

Celălalt motiv de speranță este că duminică seara, în Polonia, MKS Lublin a trecut cu 35-31 de franțuzoaicele de la Metz şi a redeschis înfruntarea pentru locul secund.

Înaintea meciului de la Lublin oficialii băimăreni preconizau deja că Metz nu va obţine puncte cu MKS Lublin. Conform afirmaţiilor făcute de antrenorul Costică Buceschi, campioana Franţei nu va câştiga nici în partida retur, programată pe 9 noiembrie: “Metz este o formaţie obraznică acasă, joacă atât cât îi dai voie. Cred că Lublin nu va pierde în Franţa”, spunea el.

Dacă așa vor sta lucrurile, atunci Metz îşi reduce serios şansele de calificare în grupele principale. Miza celor din Baia Mare este ca formaţia franceză să nu meargă mai departe. Astfel, eșecul cu 34-24 suferit în Hexagon se va anula în Main Round. Ar mai rămâne ca HCM să câştige ambele puncte în returul cu MKS Lublin pentru a accede în grupele principale cu 4 puncte, adică exact scopul calculelor care se fac în aceste zile. Toată teoria este valabilă atâta vreme cât Larvik va câştiga jocurile cu Metz şi Lublin, iar HCM va încheia cu un succes pe teren propriu cu Metz.

Desigur, privind așa, rezultatul partidei tur MKS Lublin-Metz oferă un crâmpei de speranță campioanei noastre. Există însă şi partea mai puțin plăcută a acestor calcule: HCM este pe ultimul loc în grupa D într-un clasament fără Larvik, adică este în afara Ligii Campionilor.

După cum s-au desfăşurat până acum etapele există şi varianta ca Baia Mare, Lublin şi Metz să termine faza grupelor la egalitate de puncte, cum de altfel se prezintă ierarhia la zi. Fiecare echipă şi-a câştigat jocul susţinut pe teren propriu. În caz de egalitate de puncte şi după ultima etapă, primul criteriu de departajare devine cel al jocurilor directe. Criteriu la care Baia Mare stă cel mai rău, din cauza partidei pe care a pierdut-o cu Metz. Campioana Franţei este pe primul loc, având un +6 la golaveraj, Lublin are -1 iar HCM adună un deloc confortabil -5.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!