Baia Mare, a noua favorită de Liga Campionilor

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 octombrie 2014

554 hcm baia mareCampioana României la handbal feminin va juca într-o grupă cu Larvik (Norvegia), Metz (Franţa) şi MKS Lublin (Polonia).
După un an mai slab, mai ales prin dispariția Oltchimului din sportul pe semicerc, handbalul românesc feminin apare din nou în Europa. Baia Mare şi-a propus un parcurs până în faza finală a Ligii Campionilor, asta însemnând intrarea în turneul Final 4.

Sistemul de desfăşurare al Ligii Campionilor s-a modificat substanțial în acest sezon. Este pentru prima dată în istoria competiţiei când trei echipe se califică în Main Round. Destul de important, patru din cele şase echipe ale unei grupe principale merg în sferturile de finală.

Prin investiţiile făcute, HCM Baia Mare are şanse serioase de a ajunge măcar în sferturile de finală ale competiției. Un loc 3 în grupa D, din care face parte, pare extrem de logic, însă campioana României vrea mai mult. Pe hârtie Larvik este favorită la câştigarea grupei, iar Metz şi Baia Mare vor lupta pentru locul 2. MKS Lublin este considerată echipa cu şansa a patra. Primele trei clasate vor avansa ducând cu ele şi cu punctele acumulate în meciurile directe. În turul următor posibilii adversari ai HCM-ului sunt Gyor, Viborg şi Savehof/Lok. Zagreb. Dintr-o grupă principală teoretică în care să fie Gyor, Larvik, Viborg, Metz şi Savehof, Baia Mare ar trebui să urce măcar pe poziţia 4, iar lotul pe care îl are acum îi permite să spere la un loc în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Campioana României va participa pentru al doilea sezon consecutiv în grupele Ligii. Anul trecut HCM a jucat în prima competiție europeană după un turneu de calificare, iar acum a avut locul asigurat prin câştigarea primului titlu din istoria clubului. De asemenea, pentru a-și justifica pretențiile europene, Baia Mare a schimbat 50% din lotul cu care a abordat ediţia trecută a Ligii Campionilor. Acum dispune de o echipă experimentată pentru competiţie, şapte jucătoare din formația lui Costică Buceschi având cel măcar patru sezoane la activ în această competiţie. Handbalista cu cel mai impresionant CV este Alexandra Nascimento, cu 11 sezoane, dar nici Ada Nechita şi Paula Ungureanu (câte opt sezoane), Elena Gjeorgijevska şi Valentina Ardean (câte 6), Ksenia Makeeva (cinci sezoane) sau Camilla Herrem (patru sezoane) nu pot fi trecute cu vederea.

Ca întotdeauna și poate și pentru că nu cunosc încă prea bine o echipă destul de proaspătă, bookmakerii sunt mai rezervaţi însă în privinţa şanselor echipei din Baia Mare. HCM are o cotă de 51 la câştigarea Ligii Campionilor, fiind pe locul 9 în acest top. Gyor este marea favorită să câştige şi al treilea trofeu, cu 2.20, urmată de Buducnost. cotă 4, Vardar Skopje, cotă 5.50 şi Larvik, cotă 9.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!