Baia Mare a prins o grupă bună

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 iulie 2014

541 hcm baia mareHCM Baia Mare s-a regăsit în urna a doua valorică la tragerea la sorţi pentru viitorul sezon al Ligii Campionilor la handbal feminin. Gyor şi Buducnost erau echipele de evitat din urna capilor de serie, Vardar Skopje din urna a treia, iar FC Midjylland şi Ferencvaros, din ultima grupă valorică.

Campioana României a avut parte de o tragere ideală, în condiţiile în care a slalomat printre toţi aceşti posibili adversari. HCM Baia Mare va înfrunta, însă, un nume extrem de important, Larvik, dar campioana Norvegiei nu mai are chiar aceeaşi forţă ca în anii precedenţi, lucru evident şi în ediţia precedentă a Ligii Campionilor. Ceilalţi doi adversari sunt accesibili având în vedere lotul pe care Costică Buceschi îl va avea la dispoziţie în viitorul sezon, fiind vorba de campioanele Franţei, Metz şi Poloniei, MKS Lublin.

Sistemul de desfăşurare al Ligii Campionilor va diferi faţă de ediţiile anterioare. Prima schimbare constă în faptul că primele trei echipe din fiecare grupă se vor califica mai departe. Faza a doua a competiţiei va începe cu două grupe a câte şase echipe fiecare. De asemenea, important de subliniat, punctele adunate în prima fază vor conta în grupele principale. Sistemul este asemănător celui de la Campionatul European, unde naţionalele merg mai departe cu punctele câştigate în faţa adversarilor care se califică la rândul lor.

Iată componența completă a grupelor:

Grupa A: Krim Ljubljana, Dinamo Volgograd, Hypo Viena şi câştigătoarea turneului 1 preliminar (posibil Ferencvaros)

Grupa B: Buducnost, Thuringer, Vardar Skopje şi câştigătoarea turneului 2 preliminar (posibil FC Midjylland)

Grupa C: Gyor, Viborg, Lokomotiva Zagreb, Savehof

Grupa D: Larvik, HCM Baia Mare, Metz, MKS Lublin

Partidele din grupele Ligii Campionilor se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 23 noiembrie.

În faza a doua a competiţiei, grupa D, din care face parte HCM Baia Mare, se va duela cu grupa C, cea în care a fost repartizată Gyor, deţinătoarea trofeului. Campioana României pare că ar fi dezavantajată la prima vedere, dar în tragerea este perfectă şi pentru grupele principale.

Ceilalţi adversari posibili, Viborg, Lok. Zagreb şi Savehof, n-ar avea forţa echipei din Baia Mare, cel puţin după loturile existente. Primele patru echipe din fiecare grupă se vor califica în sferturi, iar Baia Mare ar evita într-o dublă eliminatorie formaţia maghiară. În teorie, HCM ar putea forţa ocuparea locului 2 în grupa principală, într-o dispută cu Larvik, iar în sferturi ar evita astfel Buducnost şi Vardar Skopje, care se detaşează faţă de ceilalţi adversari.

Calculele sunt la început, până la startul competiţiei HCM Baia Mare având timp pentru a pune la punct strategia unui sezon ce poate readuce handbalul feminin la cel mai înalt nivel după o pauză care, este adevărat, nu a durat decât un sezon.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!