Baia Mare, transformare completă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 iulie 2014

543 hcm baia mareHCM Baia Mare, echipa care va merge în Liga Campionilor în acest sezon, a trecut printr-o transformare radicală în ultimele 10 săptămâni. Formația antrenată de Costică Buceschi s-a despărţit de nu mai puțin de 12 jucătoare în această perioadă, iar în schimb au fost aduse alte nouă handbaliste.

Intenţiile celor de la HCM au fost cât se poate de clare, adică alcătuirea unui lot extrem de puternic, care să poată face față în fazele superioare ale Ligii Campionilor, poate chiar pentru intrarea în turneul Final 4. Ultima echipă românească ajunsă în semifinalele Ligii Campionilor a fost Oltchim, dar asta în urmă cu două sezoane. Și iată că pretenţiile echipei din Baia Mare nu diferă mult de cele ale formaţiei din Vâlcea.

Pentru a evita încărcarea pe semicerc, campioana s-a despărţit inclusiv de câteva jucătoare care au cochetat şi cu echipa naţională sau au fost handbaliste de bază în stagiunea care s-a încheiat. Șase echipe din Liga Naţională şi-au achiziţionat jucătoare de la HCM, fie împrumutate, fie transferate definitiv, profitând de planurile pe care le au băimărencele.

Aneta Pârvuţ, jucătoare care a fost cu naţionala la Mondialul din Serbia, va juca la SCM Craiova. Extrema dreaptă a fost împrumutată la formaţia lui Aurelian Roşca alături de alte două coechipiere, pivotul Cynthia Tomescu şi extrema stângă Ana Maria Tănăsie. Oana Bondar şi-a reziliat contractul cu HCM şi a semnat cu Corona Braşov, formaţie care şi-a dorit să transfere numai jucătoare din ţară, într-o perioadă în care cam toate echipele s-au orientat către piaţa externă. CSM Ploieşti este gata să-și asigure serviciile Renatei Ghionea, care a ajuns şi la națională în mandatul lui Gheorghe Tadici. Selecţionerul a transferat trei componente de la HCM pentru echipa pe care o pregătește, HC Zalău: Maior Paşca, Diana Puiu şi Alexandra Ciunt. Reka Tamaş a semnat cu Mureşul Tg. Mureş, iar portarul Mihaela Băbeanu tocmai a ajuns la un acord cu HCM Rm. Vâlcea.

Din vechea garnitură au rămas la HCM Baia Mare jucătoarele Paula Ungureanu, Laura Oltean, Melinda Geiger, Eliza Buceschi, Gabriella Szucs, Luciana Marin, Timea Tătar, Georgeta Diniş Vârtic, Ada Nechita şi Valentina Ardean.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!