Băieţel român de 7 ani, decedat într-un accident pe o autostradă britanică

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 27 iunie 2016

uk-Sebastian Constantin Movila-copil-7-ani-decedat

Sebastian Constantin Movilă, un copil de numai șapte ani, din Constanța, a murit în urma unui accident rutier petrecut sâmbătă, 11 iunie, pe autostrada M57, în Knowsley, Anglia. Îndureraţi, părinţii s-au gândit totuşi să doneze organele fiului lor altor copii, iar acum au nevoie de ajutor financiar pentru a duce corpul neînsufleţit al copilului în ţară.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, 11 iunie, la 19:20, în apropiere de Prescot, în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii în întreaga regiune. Micuţul Sebastian se afla pe bancheta din spate a autoturismului Toyota Avensis când acesta a acvaplanat şi s-a izbit puternic de copacii de pe marginea autostrăzii, scrie mirror.co.uk.

Oamenii au spus că au venit în ajutorul familiei folosind diverse instrumente pentru a forţa uşa maşinii avariate şi pentru a-l scoate pe Sebastian din autoturismul distrus.

Copilul a zăcut timp de cinci zile, fiind într-o stare foarte gravă, însă, din cauza rănilor puternice, corpul băieţelului nu a rezistat, acesta dându-şi ultima suflare în spital.

Părinţii lui au fost citaţi de presa britanică:

—————————————

„Pentru minunatul nostru băiat, Sebastian, vei fi pentru totdeauna în sufletele noastre. Sebastian a fost un copil de şapte ani, iubitor, care iubea viața, fotbalul, tenisul şi viaţa de aici, din Marea Britanie, unde era venit din august 2015.”

 „Am considerat că organele sale ar trebui să fie donate altor copii.”

—————————————

„Evenimentele de sâmbătă seară au devastat o familie frumoasă. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au oprit pe autostradă pentru a-i ajuta şi celor care i-au acordat primul ajutor lui Sebastian”, a declarat un reprezentant al poliţiei. 

Acum însă, familia are nevoie disperată de bani! Pe Facebook, internauţii fac un apel umanitar pentru a strânge suma de £2.500 pentru ca părinţii îndoliați să își poată aduce copilul acasă în România și a-l înmormânta.

—————————————

„Nepoţelul meu de şapte ani a murit săptămâna trecută. Vă rog din suflet, cine poate să ne ajute să-l aducem acasă. Părinţii locuiesc în Liverpool, unde munceau să strângă bani pentru o locuinţă. 2.500 de lire, atât ne costă să ne aducem puiul acasă şi nu avem de unde să-i luăm.”

Valentina Mariana Cristea, mătuşa lui Sebastian. Sursa: Facebook

—————————————

Mama lui Sebastian, Maria-Diana Movilă, a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu un mesaj dureros: „Te vom iubi mereu! MINUNEA NOASTRĂ DE COPIL!”, în timp ce pe 11 iunie, la 19:11, cu câteva minute înainte de tragicul accident, mama băieţelului posta şi un clip video în care se poate urmări cum cei trei membri ai familiei Movilă se simţeau bine într-un parc de distracţii britanic, de la care probabil că tocmai ce se întorceau.

—————————————

Pentru a dona bani este deschis contul în lire pe numele Constantin Movilă, banca Barclays, Swift Code (BIC) BARCGB22, IBAN GB58BARCGB20508243337464, respectiv în lei pe numele Movilă Mariana Valentina, banca Transilvania, IBAN RO38BTRLRONCRT0232258101.

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!