Băieţelul decedat în UK, transportat la Constanţa pentru înmormântare

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 16 iulie 2016

uk-Sebastian Constantin Movila-copil-7-ani-decedat

Trupul neînsufleţit al lui Sebastian Constantin Movilă, băieţelul de numai şapte ani care a decedat în urma unui accident rutier pe o autostradă din Anglia, lăsând în urmă doi părinţi cu inimile frânte, a fost transportat la Constanţa, lucru care a fost posibil doar cu sprijinul a zeci de persoane care s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au făcut donaţii pentru ca familia să poată strânge suma necesară.

După cum vă informam într-o ediţie anterioară, accidentul s-a petrecut sâmbătă, 11 iunie, la 19:20, în apropiere de Prescot, Anglia, în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii în întreaga regiune. Micuţul Sebastian se afla pe bancheta din spate a autoturismului Toyota Avensis când acesta a acvaplanat şi s-a izbit puternic de copacii de pe marginea autostrăzii. Rănile suferite de copil au fost puternice, iar trupul acestuia a cedat după cinci zile, la spital. Îndureraţi, părinţii s-au gândit totuşi să doneze organele fiului lor altor copii.

După tragicul eveniment mătuşa lui Sebastian, Valentina Mariana Cristea, a făcut următorul apel pe Facebook: „Nepoţelul meu de şapte ani a murit săptămâna trecută. Vă rog din suflet, cine poate să ne ajute să-l aducem acasă. Părinţii locuiesc în Liverpool, unde munceau să strângă bani pentru o locuinţă. 2.500 de lire, atât ne costă să ne aducem puiul acasă şi nu avem de unde să-i luăm”.

Iată că ajutorul a sosit de la cei care au fost sensibilizaţi de nenorocirea care s-a abătut asupra familiei constănţene, iar Maria Diana Movilă, mama băieţelului, a postat un mesaj de mulţumire pe Facebook, exprimându-și recunoștinţa faţă de toţi cei care le-au fost alături.

—————————————

„Vrem să vă mulţumim că aţi fost lângă noi în aceste momente grele, am reuşit să ne aducem îngerașul acasă, unde voia el, și să îl ducem la casa lui, de unde nu o să mai plece niciodată!”

Maria Diana Movilă

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!