Balerina Alina Cojocaru, elogiată în New York Times

Articol publicat in sectiunea Cultură, Diaspora pe data 16 ianuarie 2016

Alina-Cojocaru

Cotidianul american New York Times i-a dedicat în luna decembrie un articol elogios balerinei Alina Cojocaru, cu ocazia unei reprezentații pe scena Rose Theater din New York.

Există astăzi o balerină mai larg apreciată decât Alina Cojocaru? Această dansatoare de origine română a fost instruită la Kiev, dar și-a desfășurat cea mai mare parte a carierei sale profesionale la Londra. Ea întruchipează fragilitatea și strălucirea lui Giselle, dar și farmecul care cucerește inimi al Aurorei („Frumoasa Adormită”), cu o tehnică și un stil care au pus în lumină multe alte roluri, scrie ziarul american, potrivit Ziare.com.

Ca oaspete ocazional al Teatrului de Balet American (ABT), ea a arătat de multe ori calități neegalate nici de mai strălucitoarea Natalia Osipova, nici de mai frumoasa Diana Vishneva, a mai scris publicația în articolul intitulat „Alina Cojocaru și baletul românesc”.

De altfel, despre spectacolul de la New York, care a promovat artiști ai Operei Naționale Române, alături de nume consacrate, precum Tamara Rojo (fostă prim-balerină, în prezent director artistic la Baletul Național Englez) și Ulyana Lopatkina (Baletul Mariinsky), New York Times a scris că acesta a părut menit în primul rând să-i facă pe newyorkezi atenți la baletul românesc.

Semnatarul articolului a amintit că, timp de 15 ani, Alina Cojocaru a fost artistă reputată a Baletului Regal din Londra, iar din 2013 a dansat cu Baletul Național Englez, iar logodnicul ei, Johan Kobborg – vedetă a Baletului Regal Danez a cărui carieră l-a purtat, de asemenea, la Londra, cu Baletul Regal, de multe ori având-o ca parteneră pe Alina Cojocaru – este acum directorul artistic al Companiei de Balet a Operei Naționale București.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!