Balerinii, între aşa da/aşa nu

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 12 iunie 2014

moda_balerini

Balerinii se numără, fără îndoială, printre cele mai comode modele de încălţăminte: cu talpa joasă, uşori, creaţi din materiale (de obicei) puţin rigide, făcute să se muleze pe picior, flexibili, şi potrivite în 90% dintre ţinutele noastre.

Aşa da!

Jeanşii şi orice alte articole vestimentare din denim (fuste, pantaloni scurţi, sarafane) se asortează perfect cu balerinii – fie că sunt din piele sau din lac. Fă-ţi curaj şi alege modele colorate: roşii, verzi, galbeni, mov.

Poţi combina balerinii la ţinute care se completează cu o pereche de colanţi şi, eventual, un top mai lung (peste fund).

Dacă ai nevoie de o ţinută office, poţi alege o pereche de  balerini simpli, din piele, asortaţi la o curea sau o geantă.

Dacă vrei să dai o tentă romantică ţinutei tale, poţi purta o pereche de balerini albi, din satin, cu o baretă pe gleznă, la o rochiţă lejeră din in.

Aşa nu!

Evident nu este indicat să porţi balerinii cu fuste sau rochii lungi, pentru că te vor face să pari mult mai scundă. De asemenea, pantalonii foarte largi purtaţi cu balerini te vor face să pari mai grasă.

În niciun caz nu căuta să porţi balerini la o ţinută elegantă, de seară. Aici pantofii cu toc sunt de neînlocuit.

Costumele de trening sau orice alte costume sport nu se asortează decât la încălţări sport; balerinii nu fac parte din această categorie.

Balerinii sunt vedetele sezonului călduros, al exprimării feminităţii într-un mod jucăuş. Nu încerca să-i porţi cu haine groase, pentru că nu se potrivesc şi, în plus, le diminuează farmecul.

Este total inestetic să porţi şosete cu balerini, indiferent cât de colorate sunt şi cât de potrivite ţi se par. Prin forma lor, balerinii ar trebui să dea un aer delicat piciorului.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!