Bălgrădean poate pleca pe mărunțiș

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 10 iulie 2014

542 cristian balgradeanCristian Bălgrădean (26 de ani) poate deveni a doua plecare importantă din Ștefan cel Mare înaintea sezonului 2014-2015. Salariul mare al dinamovistului, 12.000 euro pe lună, este unul dintre motivele pentru care transferul portarului se poate realiza pentru o sumă ce oscilează între 100.000 şi 200.000 de euro!

În urmă cu 4 ani clubul din şoseaua Ştefan cel Mare îl cumpăra pe cel poreclit “Pufi” de la UT Arad în schimbul sumei de 50.000 de euro. Bălgrădean a fost unul dintre remarcaţii sezonului 2010-2011, reuşind în numeroase rânduri să impresioneze. A apărat buturile echipei în 14 meciuri din acea ediţie de campionat, iar cinci le-a încheiat fără gol primit. Prestaţiile mai puţin constante din ultimele două sezoane l-au costat postul de titular în pofida faptului că a păstrat poarta intactă în 41 dintre cele 110 jocuri în tricoul dinamovist. 

De foarte multe ori s-a discutat despre condiţia sa fizică, mulţi oameni din fotbal afirmând că acesta depăşeşte greutatea normală. Se pare că acesta a fost motivul care a dus la ratarea transferului la Standard Liege. În vara anului trecut, goalkeeper-ul a fost dorit de belgieni, care erau dispuşi să plătească 700.000 de euro în schimbul jucătorului. Mai mult decât atât, îi era oferit un contract de aproximativ 220.000 de euro pe sezon. 

Portarul nu a trecut însă vizita medicală, iar un impediment important au fost şi kilogramele în plus. În prezent, Bălgrădean câştigă 12.000 de euro pe lună, unul dintre cele mai mari salarii, în contextul în care SC Dinamo 1948 SA se află în insolvenţă.

În schimbul său Dinamo cere între 100 şi 200 de mii de euro. Preţul este infim dacă luăm în considerare cota de piaţă de pe transfermarkt.com. Conform acestuia, Bălgrădean este evaluat la 2 milioane de euro. Nici profitul clubului nu ar fi unul considerabil dacă fotbalistul va fi vândut pe 100.000 de euro în condiţiile în care a fost achiziţionat de la UT Arad pentru o sumă de două ori mai mică. 

La finalul sezonului trecut, Dorin Irimia, purtătorul de cuvânt al clubului, declara că fotbaliştii de la Dinamo nu sunt de vânzare cu două excepţii: “În cazul lui Cristian Bălgrădean şi al lui Dragoş Grigore putem discuta de un eventual transfer. Au jucat foarte mulţi ani pentru echipă şi merită să joace afară dacă vor fi ofertaţi. Ceilalţi fotbalişti sunt netransferabili”. Sumele care au ieşit din conturile clubului pentru remuneraţiile lunare ale celor doi explică flexibilitatea clubului în cazul unor negocieri cu echipe de afară.\

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!