Bănci obligate să returneze comisioane încasate nejustificat

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 8 octombrie 2015

banca27Bancpost și Credit Agricole Bank au fost obligate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) să returneze clienților sute de dobânzi și comisioane încasate în mod nejustificat ca urmare a unor contracte de împrumut semnate în 2008. Anunțul a fost făcut de președintele ANPC, Marius Dunca.

Potrivit acestuia, în cazul Bancpost au fost analizate mai multe plângeri venite din partea clienților și legate de modul în care au fost calculate dobânzile în două situații.

În primul caz, au existat cinci reclamații potrivit cărora contractele au avut prevăzut, încă de la momentul semnării, faptul că dobânda se va calcula în funcție de un indice de referință verificabil și o marjă fixă. Cu toate acestea, banca a ales să precizeze în cadrul contractului că întreaga rată a valorii dobânzii se majorează cu 0,5 puncte procentuale sau 0,25 puncte procentuale, în funcție de tipul contractului.

„Pentru această faptă, operatorul financiar bancar a fost sancționat contravențional în conformitate cu legea care privește practicile incorecte și s-a emis o decizie a comisarului șef prin care s-a dispus instituirea procedurilor legale corespunzătoare pentru încetarea practicilor”, a spus Marius Dunca, citat de Mediafax.

Acesta a afirmat că, ulterior, banca a eliminat procentele de 0,5 sau 0,25% din formula de calcul a dobânzii și a restituit deja celor cinci reclamanți o sumă totală de peste 22.000 de franci elvețieni.

 

Sute de contracte similare, la analizat

În plus, în portofoliul existent al băncii au fost găsite alte 395 de contracte similare, care vor fi analizate în mod individual, urmând ca banca să renegocieze condițiile contractuale cu fiecare client.

În cea de-a doua situație, inspectorii ANPC au analizat modul în care reprezentanții Bancpost au conceput contractele legate de „condițiile speciale de creditare” pentru clienții cu probleme financiare generate de deprecierea leului în raport cu francul elvețian.

În ceea ce privește Credit Agricole Bank, Marius Dunca a spus că ANPC a analizat o reclamație depusă de către o persoană la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov legată de unele comisioane percepute pentru acordarea unui împrumut de nevoi personale.

Dunca a arătat că inspectorii au constatat în cazul unui credit încheiat în iulie 2010 că, deși în contract la capitolul Caracteristici de credit este menționat un comision de gestionare a creditului în procent de 0,2%, la capitolul Taxe și comisioane se menționează că împrumutatul va plăti lunar băncii un comision de gestionare calculat ca procent din soldul lunar al creditului, care se va achita în fiecare lună, conform graficului de rambursare, fără ca acest comision să fie definit în vreun fel.

În plus, în același contract, clientului îi este perceput și un comision de analiză de 3,5%, sumă care se reține automat din suma împrumutată.

„Deoarece valoarea comisionului de analiză a dosarului este calculată ca procent din suma creditată, consumatorul este obligat să achite dobânda pentru toată perioada de creditare, fără ca, la momentul încheierii contractului, acesta să poată plăti comisionul din surse proprii, ceea ce reprezintă o practică comercială incorectă”, a explicat Marius Dunca.

Conform ANPC, banca va trebui să returneze banii încasați ilegal și a fost amendată cu 20.000 de lei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!