Băncile nu vor afişarea comisioanelor

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 18 septembrie 2014

Patronatele bancare au notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) că proiectul de ordin privind afişarea valorii comisioanelor la retragerile de numerar de la bancomate nu poate fi aplicat în forma prezentată, din cauza limitărilor tehnice ale sistemului de ATM-uri, fiind necesare schimbări majore, cu costuri foarte mari.

ANPC a publicat la sfârşitul lunii august un proiect de ordin prin care băncile vor fi obligate să afişeze pe ecranele bancomatelor toate comisioanele aferente operaţiunilor pe care un client doreşte să le efectueze cu un card de debit sau credit, exprimate în suma exactă, nu procentual.

Informaţiile privind costurile trebuie să fie vizibile şi uşor de citit, precizând suma exactă pe care o persoană o are de plătit pentru fiecare operaţiune, nu procentul perceput. Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) a solicitat ANPC, printr-o notificare, să prelungească termenul pentru dezbaterea publică cu şase săptămâni, precum şi să organizeze cât mai curând consultări ample cu reprezentanţii băncilor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!