Băncile scot mii de apartamente și case la vânzare

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 29 aprilie 2016

Pe listele de executări silite ale băncilor apar garsoniere, hoteluri și pensiuni, benzinării și tractoare și chiar și echipamente medicale, executate de la persoanele fizice sau juridice care nu au mai putut rambursa creditele, informează Ziarul Financiar (ZF), preluat de Mediafax.

BCR, BRD și Banca Transilvania, cele mai mari trei bănci locale în funcție de activele deținute, caută cumpărători pentru aproximativ 3.000 de apartamente și case executate silit, cu prețuri sub media pieței. Iar asta în condițiile în care multe imobile se află pe piață de o perioadă îndelungată fără să trezească interesul vreunui cumpărător, mai anunță ZF. Pe lista băncilor și-au făcut loc și hoteluri și minipensiuni, dar și benzinării.

Bancherii au strâns în ultimii ani mii de proprietăți de la clienții care nu și-au mai putut rambursa ratele la credite, iar astfel rău-platnicii au ajuns să fie executați silit.

Brokerii de credite susțin că în ultima perioadă de timp a devenit o afacere într-un cerc închis să achiziționezi imobile executate silit. Iar asta pentru că sunt foarte multe persoane care cunosc când au loc aceste licitații și sunt la curent cu imobilele scoase la executare.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

O parere la “Băncile scot mii de apartamente și case la vânzare”

  1. Cinderella Spune:

    din&tbsp;:Hi my friend! I wish to say that this article is amazing, nice written and include almost all important infos. I would like to see more posts like this.

Spune-ti si tu parerea!