Bancuri

Articol publicat in sectiunea Bancuri pe data 18 septembrie 2015

Forţă de convingere

Mutându-se în alt oraş american, un tânăr s-a dus să îşi caute un loc de de muncă la un mare supermagazin.

– Ai oarecare experienţă în vânzări?, l-a întrebat directorul.

– Da, i-a răspuns tânărul. Acasă am fost comis voiajor. După ce l-a măsurat lung din priviri, directorul s-a hotărât să îi dea o şansă.

Sfârşitul interviului a fost:

– Ei bine… începi lucrul de mâine. Voi veni la închidere să văd cum te-ai descurcat.

Prima zi de muncă a fost grea, dar tânărul nostru a depăşit-o. La ora închiderii, directorul a coborât şi…

– Câte vânzări ai făcut astăzi?

– Una singură.

– Doar una?!!! Azi ai avut un singur client!!! Media echipei noastre de vânzări este de 20 sau 30 pe zi. Cât de mare a fost vânzarea?

– 101.265 de dolari.

– 101.265 de dolari?! Dar ce i-ai vândut?

– Prima dată i-am vândut un cârlig de pescuit de mărime mică. A doua oară unul mediu. Apoi unul mare. După aceea o undiţă echipată cu mulinetă. L-am întrebat unde se duce la pescuit şi mi-a răspuns: „La mare”. I-am spus că pentru asta are nevoie de o barcă, aşa că ne-am dus la departamentul de bărci şi i-am vândut una cu motor dublu Cris Craft… Apoi mi-a zis că nu crede că maşina lui, o Honda Civic, va avea forţa să o tragă. Aşa că l-am dus la departamentul auto şi i-am vândut un Pajero 4X4.

Directorul era înmărmurit:

– Vrei să-mi spui că unui tip care a venit aici să cumpere un cârlig de pescuit i-ai vândut o barcă şi o maşină?!

Tânărul:

– Nu, nu.. el venise să cumpere o cutie de absorbante pentru soţia lui. Şi atunci i-am spus: „Ei bine, din moment ce weekend-ul tău e stricat, n-ar fi mai înţelept să te duci la pescuit?”.

Ingineri & contabili

Trei ingineri şi trei contabili călătoresc cu trenul la o conferinţă. În gară, fiecare dintre cei trei contabili cumpără câte un bilet, iar inginerii cumpără împreună numai unul.

„Cum veţi călători toţi trei cu un singur bilet?”, întreabă unul dintre contabili. „O să vedeţi imediat”, răspunde unul dintre ingineri.

Se urcă toţi în tren. Contabilii se aşează pe locurile lor, însă inginerii se înghesuie toţi trei în toaletă şi închid uşa după ei.

Vine controlorul pentru a cere biletele. Bate la uşa toaletei: „Biletul, vă rog.” Uşa se deschide şi o mână îi dă biletul. Controlorul îl ia şi merge mai departe.

Contabilii care asistă consideră fapta ca fiind o idee ca lumea şi decid să încerce şi ei. Când se întorc de la conferinţă, cumpără numai un bilet. Dar acum inginerii se urcă în tren fără bilet!

„Cum o să mergeţi fără bilet?”, îi întreabă contabilii surprinşi. „O să vedeţi imediat”, răspund ei.

Se urcă în tren, contabilii se înghesuie într-o toaletă, iar inginerii în alta.

Trenul porneşte. La scurt timp iese unul dintre ingineri şi se apropie de toaleta cu contabili şi bate la uşă: „Biletul, vă rog”.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!