Bandă pentru dependenţii de telefoane

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 18 septembrie 2014

Dependenţii de telefoane din oraşul chinez Chongqing au privilegiul de a se bucura de o bandă numai a lor pentru a utiliza smartphone-urile în timp ce merg pe stradă.

Culoarul dependenţilor de smartphone de pe trotuar este separat cu o linie albă de restul trotuarului, iar cuvântul „telefon mobil” este scris pe pavaj pentru a sublinia că acea bandă le este destinată celor ce nu se pot despărţi de telefon.

Dependenţa de smartphone a început să devină o problemă importantă în China, iar iniţiativa a apărut ca răspuns la această problemă.

Ideea a fost preluată de pe National Geographic, care a prezentat un astfel de proiect într-unul din programele canalului său la începutul acestui an, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Programul a arătat că puține persoane au folosit respectivul culoar atunci când butonau telefonul mobil în timp ce mergeau.

Cu toate acestea, autorităţile chineze consideră că marcajele le reamintesc pietonilor că „cel mai bine este să nu folosească telefonul în timp ce merg”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!