Bănel, la Al Ittidad?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 16 ianuarie 2015

565 banelUltima oară la Saint Etienne, mijlocaşul dreapta de 30 de ani şi-a găsit în sfârşit echipă. Deşi spera la un contract în Vestul Europei, Bănel a acceptat să îl urmeze pe Victor Piţurcă la Al Ittihad, unde va primi un salariu superior.

Este cel de-al treilea jucător pe care fostul selecţioner îl aduce la clubul din Arabia Saudită, după ce zilele trecute Sânmărtean şi Szukala au semnat la rândul lor contracte extrem de atractive din punct de vedere financiar. Interesant este că Piţurcă mai avea un singur loc liber pentru un jucător din afara Asiei în lot, astfel că Tănase sau Stancu – fotbalişti despre care s-a scris intens că se află în vizorul ex-antrenorului naţionalei – au sărit din schemă.

Interesul lui Al Ittihad pentru Nicoliţă nu este nou, acesta fiind în trecut unul dintre preferaţii lui Piţurcă. De altfel, mijlocaşul de 30 de ani recunoştea la finalul lui 2014 că există contacte cu arabii şi că nu ar sta pe gânduri să se transfere, având în vedere relaţia specială pe care o are cu tehnicianul.

“Dacă m-ar suna, m-aş duce imediat, fără să cer nimic, pentru că nea Piţi m-a ajutat foarte mult. Sunt discuţii, am vorbit şi în Franţa, şi în Turcia, şi în Arabia, aştept răspunsuri concrete. Iau orice variantă în calcul în momentul ăsta, inclusiv în România. Pentru că mi-e dor să joc, să mă antrenez”, spunea Bănel Nicoliţă, la finalul lui 2014.

1 milion de euro este cota de piaţă a lui Nicoliţă, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de. El va ajunge însă gratis la arabi, în acest moment fiind liber de contract.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!