Bani pentru creșterea numărului de studenți

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 24 aprilie 2015

Banca Mondială (BM) va oferi României un împrumut de 200 milioane euro pentru un proiect care vizează reducerea abandonul școlar și creșterea numărul înscrierilor la facultate, de care vor beneficia peste 1,6 milioane de elevi și studenți. Acordul în acest sens a fost semnat, la Washington, de vicepreședintele Băncii Mondiale (BM) pentru Europa și Asia Centrală, Laura Tuck, și ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, informează Mediafax.

Proiectul are drept obiectiv sporirea șanselor studenților de a finaliza cu succes ciclul învățământului terțiar și va fi implementat de Ministerul Educației în următorii șapte ani.

Beneficiarii proiectului vor fi 1.620.000 de elevi și studenți români din 1.100 de licee și 300 de universități de stat, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Mondiale.

Deși gradul de înscriere în sistemul de învățământ secundar din România este ridicat, tranziția la sistemul terțiar este afectată de gradul mare de abandon și de performanțele slabe la examenul de bacalaureat. Proiectul este destinat să ajute Guvernul României, administrația instituțiilor de învățământ, profesorii și studenții să gestioneze aceste probleme. Obiectivul este de a majora gradul de promovare a învățământului terțiar, orientându-se către școlile și grupurile de studenți care au cel mai ridicat risc de eșec, se mai arată în comunicatul citat.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!