Banii familiei sale

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 14 august 2015

“Ce, eu am fost blestemat, când m-am născut, şi obligat prin vreun act să dau banii mei la Steaua? Nu e nici o chestie de genul ăsta. N-am ce face. Să faci echipă puternică acum trebuie să dai milioane şi milioane de euro. Iar eu nu vreau să risc familia mea. Eu îi mulţumesc lui Dumnezeu că am la ora asta 12-13 ani de fotbal şi sunt acolo, nu sunt curăţat, pentru că Dumnezeu a vrut să nu fiu curăţat”, spune Gigi Becali, blocând jurnaliștii. Jurnaliști care au început din nou să-l caute, și Becali care pas cu pas revine la forma pe care o cunoșteam înainte de a face pușcărie.

În ultimii ani Steaua a primit cam 60 de milioane de euro de la UEFA pentru participările în cupele europene. Adăugăm la asta rețetele financiare imense sosite din bilete, la partida cu Chelsea încasările fiind de aproximativ 1,5 milioane euro. Steaua a vândut jucători, și i-a vândut cu bani buni. Au plecat pe sume mari Chiricheș, Bourceanu, Gardoș, Szukala, Sânmărtean sau Keșeru, și de aici s-au mai adunat vreo 20 milioane de euro, dacă nu mai mult. Mai punem la socoteală sponsorii, care au plătit ceva bani pentru a-și vedea numele pe tricourile steliștilor, vorbindu-se la un moment dat de o rețetă de 1 milion pe sezon. Una peste alta, dacă adunăm sumele estimate ajungem la un total de 82 de milioane de euro intrate de la Steaua în buzunarele lui Becali, cheltuielile cu echipa fiind departe de a fi unele care să-l aducă în sapă de lemn.

Aceștia sunt banii familiei sale, pe care Gigi spune că nu vrea să-i cheltuie. Bani pe care nu i-a avut vreodată, primindu-i în urma performanțelor echipei. De fapt Gigi are cumva dreptate, sunt banii familiei sale.

În sensul în care Steaua i-a hrănit familia, că altfel afacerile cu brânză nu mai sunt nici ele ce-au fost.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!