Bărbați, înălțimea contează!

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 10 aprilie 2015

Ținuta vestimentară creează adesea probleme, nu numai sexului frumos, ci și bărbaților. Ei trebuie să știe că nu orice fel de haină se potrivește musculosului sau omului mic de statură. În ciuda eforturilor depuse, greșelile persistă. De aceea, pentru a fi la modă și a se simți bine în pielea lor, oamenii își educă gustul.

Și dacă v-ați propus să mergeți la shopping, aflați ce aveți voie să puneți în coșul dumneavoastră, cu alte cuvinte să folosiți mici trucuri, ținând seama de morfologia avută, potrivit Au Feminin.

 

Bărbatul scund

Ca să fie sexy, este încurajat să adopte stilul elegant conferit de un costum. În acest caz, haina nu trebuie să fie prea scurtă, dar nici să depășească fesele inferioare. Exclus sacoul la două rânduri de nasturi, cât și redingotă (mai ales la miri)! Se va alege o încălțăminte clasică, ce-i permite întrebuințarea unei talonete discrete. Pantalonul să treacă puțin peste șolduri, astfel încât silueta să pară suplă și armonioasă.

Nuanțele uni și culorile închise sunt recomandate bărbaților din această categorie, atunci când aceștia aleg stilul casual. Elementele decorative sunt acceptate cu o oarecare discreție.

De asemenea, dungile foarte fine. Blugii ușor evazați jos (bootcut) vor face ca picioarele să arate lungi, iar puloverele în V, cotate ca fiind foarte elegante, completează ținuta. Iarna se îmbracă paltonul nici prea lung, nici prea scurt, sau un bluzon.

 

Bărbatul înalt

Pentru stilul „foarte cool”, se mizează pe blugi largi cu buzunare false și, de ce nu, cu motive, pentru a se da volum genului acesta de ținută tânără. Mânecile scurte suprapuse peste mânecile lungi și jachetele cu glugă au același rol.

Pentru stilul casual pot opta chiar și bărbații care își permit să nu poarte costum la birou. Pantalonii din velură, asortați cu un pulover la baza gâtului (nu cel în V, care accentuează obrajii „trași”) dau o înfățișare plăcută. Pot ajuta și pantalonii cu manșetă.

Bărbații obligați să adopte în toate împrejurările stilul „class” vor alege costumul care să-i pună în valoare silueta. Fără „umeri de astronaut”. Vestonul prea scurt trebuie evitat, căci dezavantajează. Un pantalon bine ajustat pe posterior ajută ca bărbatul „filiform” să fie sexy. În anotimpul friguros, paltonul, un pic mai jos de genunchi, este un must-have.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!