Bărbații români, în topul victimelor sclaviei moderne din UK

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 17 octombrie 2014

sad man1Est-europenii se află pe primul loc într-un clasament al victimelor traficului de ființe umane din Anglia și Țara Galilor, se susține în cel mai recent raport al organizației umanitare Armata Salvării. Cei mai mulți bărbați ajutați de reprezentanții organizației, după ce au ajuns să fie exploatați în Marea Britanie, provin din Ungaria, România și Lituania, atrage atenția raportul, citat în ediția online din 13 februarie a BBC News. Publicația mai avertizează că, în prezent, numărul celor traficați în Regatul Unit pentru a munci în variate forme ale sclaviei moderne l-a depășit pe cel al persoanelor exploatate pe piața serviciilor sexuale.

 

Sclavia prin muncă forțată, mai răspândită decât exploatarea sexuală

Peste 1.800 de victime ale traficului uman au beneficiat de sprijinul organizației Armata Salvării pe teritoriile Angliei și Țării Galilor, începând din 2011 și până în prezent, rezultă din raportul fundației caritabile.

Cazurile de exploatare prin muncă forțată au reprezentat 42% din numărul total al situațiilor în care reprezentanții organizației au intervenit. În același timp, acțiunile Armatei Salvării generate de exploatarea sexuală a unor persoane vulnerabile au constituit doar 38% din totalul intervențiilor.

Circa 540 de femei și 347 de bărbați au fost ajutați de membrii aceleiași organizații umanitare în intervalul iulie 2012 – iunie 2014, rezultă din datele raportului. Cele mai multe femei care au căzut victime traficului uman în Anglia și Țara Galilor provin din Albania (140) și din Nigeria (91). În cazul bărbaților care au ajuns să fie exploatați în această țară, cei mai numeroși sunt ungurii (50), urmați de români (48) și lituanieni (47).

 

Traficul de ființe umane, o industrie…

„Fiecare caz de trafic și exploatare ascunde o viață de om căruia i-a fost înșelată încrederea și i-a fost anulat dreptul la libertate. În cele mai multe cazuri, aceste persoane au suferit tratamente îngrozitoare din partea traficanților care i-au supus și exploatat”, a arătat Anne Read, reprezentanta organizației Armata Salvării.

Traficul de ființe umane a devenit „o industrie globală prosperă” pentru rețelele infracționale, atenționează și June Kelly, corespondentul pentru afaceri interne al BBC. Ea a adăugat că numărul real al victimelor acestor activități ilicite este greu de aproximat în condițiile în care ele se desfășoară în clandestinitate.

Organizația Armata Salvării coordonează, începând din 2011, programul Adult Human Traficking Care and Coordination (Îngrijirea și susținerea victimelor adulte ale rețelelor de trafic uman).

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!