Pentru EL: Tricouri sau cămăși?

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 26 iunie 2014

Bărbații își pun surprinzător de rar această întrebare. Adevărul e că ambele merită purtate, atât timp cât știi cum să o faci. În primul rând, să observăm un fapt: tricourile sunt mult mai populare decât cămășile.

Să vedem pe scurt care sunt motivele:

  • tricourile nu trebuie să fie călcate la fel de des spre deosebire de cămăși. Pentru cineva care nu are grijă de stilul său, să arunce un tricou pe el e ceva normal. Cămașa necesită mai multă atenție din acest punct de vedere;
  • nasturii: cămășile au nasturi atât în partea din față, cât și la mâneci. Se pare că cele 30 de secunde pierdute cu încheiatul nasturilor nu sunt pe placul majorității bărbaților;
  • prețul: cămășile sunt mai scumpe decât tricourile;
  • comoditatea: tricourile sunt mult mai comode decât cămășile.

Trebuie să recunoaștem că motivele de mai sus sunt justificate. Însă, în cele ce urmează, vom încerca să luăm apărarea cămășilor.

De ce să purtați cămăși?

Cămășile vă oferă un plus de clasă și vă vor face să ieșiți în evidență în fața celor din jur. Nu trebuie să fiți un geniu: când vedem un tip în cămașă, subconștientul nostru îl vede automat într-o lumină mai bună. Parcă ce spune el e mai important, parcă are mai multă energie pozitivă în el.

Referitor la prețul tricourilor versus cel al cămășilor, să observăm ceva: un tricou cu adevărat de calitate poate costa mai mult decât o cămașă. De exemplu, puteți găsi cămăși cu un aspect superior la doar £10. Pe de altă parte, pe piață sunt tricouri de peste £20-£30 și poate chiar mai mult.

Ceea ce trebuie să rețineți este faptul că, raportat la calitate, prețul este același. Unui tricou de calitate mai proastă nu îi puteți ascunde acest dezavantaj decât printr-o ținută casual beton. De fapt, vă recomandăm să deveniți expert în ținutele casual, atât timp cât nu vă limitați la tricouri.

Cămașa o puteți asorta cu orice piesă vestimentară, însă cel mai bine merge cu cravată, vestă sau amândouă…

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!