Basarabeancă penalizată la tribunal

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 22 ianuarie 2015

Tatiana Bălan a recunoscut în faţa judecătorului că a oferit sfaturi în domeniul imigraţiei fără a avea acest drept. Amenda s-a ridicat la suma de 2.000 de lire sterline.

Tatiana Bălăn, 36 de ani, cetăţean al Republicii Moldova, a fost judecată la Curtea City of London pentru opt capete de acuzare privind oferirea de sfaturi în domeniul imigraţiei. Neavând autorizaţie de a activa în acest domeniu, doamna Bălan şi-a recunoscut vina, astfel că judecătorul a decis ca basarabeanca să fie penalizată cu suma de £2.000, pe lângă costurile tribunalului, în valoare de £2.430.

Firma ei, Quickbook Taxation, din zona Hendon, a depus peste patru sute de aplicaţii de drept de muncă şi de rezidenţă în perioada ianuarie 2011 – septembrie 2013, deci înainte de ianuarie 2014, când românii au câştigat dreptul de muncă deplin în Marea Britanie.

În sentinţa sa, judecătorul a comentat că deşi inculpata nu a avut un câştig financiar de pe urma acestor activităţi şi nici nu a prejudiciat vieţile aplicanţilor, totuşi aceste activităţi s-au desfăşurat în afara legii.

Suzanne McCarthy, Comisarul Serviciilor de Imigraţie, a declarat: „Avem standarde foarte clare în ceea ce priveşte pregătirea şi competenţa specialiştilor pe imigraţie. Doamna Bălan a ales să opereze în afara legii. Sunt foarte mulţumită de rezultatul acestui caz şi sper că reprezintă un mesaj foarte clar către alte persoane care se gândesc să ofere sfaturi pe imigraţie: Operaţi în cadrul legii, dacă nu vreţi să ajungeţi la tribunal!”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!