Băsescu, atac dur la Iohannis: Lichea și orgolios

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 22 mai 2015

Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a scris în cea mai recentă carte a sa, „Primul pas”, că există „indicii puternice privind un blat între Traian Băsescu și Victor Ponta” în perioada campaniei prezidențiale.

„Eu nu sunt alocabil. De câteva zile, văd că, nici mai mult, nici mai puțin, s-a reluat jocul din campania prezidențială 2014. Unele lichele încărcate în trecut și de deontologie pro-basistă, niciodată cerută de mine, sau aflate în cea mai înaltă funcție în stat mă alocă unui blat cu Victor Ponta și alte lichele tradiționale încearcă să mă aloce ca blatist cu orgoliosul, fără prea multe principii și prea mândru de el, intervievat în direct de ARD. Dragilor, eu nu sunt alocabil nici măcar atunci când sunt singur. Sunt alocabil doar conștiinței mele. Din acest mesaj, dragi lichele, înțelegeți și voi ce vi se ordonă”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

Președintele Klaus Iohannis a comentat, luni după-amiază, pasajele din noua sa carte în care face referire la un blat între Traian Băsescu și Victor Ponta, în perioada campaniei prezidențiale. Întrebat, în cadrul conferinței de presă, dacă încă mai are sentimentul pe care îl descrie că l-a avut în campania electorală, respectiv al unor „indicii puternice privind un blat între Traian Băsescu și Victor Ponta, în ceea ce privește aparițiile publice ale acestora”, șeful statului a răspuns afirmativ.

„Am același sentiment, altfel nu aș fi scris aceste lucruri în carte. Sunt diferite indicii pe care le-am discutat în campania electorală și care mai în detaliu se regăsesc în acea carte și dacă sunteți curioși, v-o recomand”, a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis susține, în noua sa carte, „Primul pas”, că dacă Victor Ponta ar fi ajuns președinte, „personaje cu notorietate, aflate acum în spatele gratiilor, ar fi fost libere”. În plus, face comentarii pe larg despre Traian Băsescu.

„Îmi amintesc că, la un moment dat, Traian Băsescu a afirmat că sunt un individ profund corupt, în timp ce PSD-ul derula, pe la diverse posturi tv, fel de fel de scenarii absurde, cu mine ca protagonist: casele pe care le dețin, aberațiile despre traficul de copii, de care am tot fost acuzat, mafia retrocedărilor, pe care aș fi servit-o ca primar, și câte și mai câte. Focurile încrucișate care mă vizau și dintr-o parte, și din cealaltă sunt indicii puternice pentru un blat Ponta-Băsescu, dar nu am nici până în ziua de astăzi o dovadă indubitabilă în acest sens”, afirmă în carte șeful statului.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!