Băsescu îi critică pe nemți: „Își vor pune țărână în cap”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 8 ianuarie 2016

Fostul președinte Traian Băsescu i-a criticat dur pe politicienii nemți care vor să-i ajute acum pe refugiații veniți din Orientul Mijlociu, acuzând că împovărează țările mai mici din Europa cu această problemă, iar peste câțiva ani vor recunoaște că au făcut o greșeală. Șeful MP susține că Germania încearcă să oblige toate națiunile europene să primească „refugiați islamiști”, însă își va da seama că a greșit peste câțiva ani, iar politicienii nemți „își vor pune țărână în cap”.

„De data aceasta, nu! Într-un secol, politicienii nemții fac cam două erori cu urmări dramatice pentru Europa. Una în a doua decadă și alta prin decadele patru-cinci, așa cum s-a întâmplat în secolul XX. Nici în secolul XXI politicienii nemți nu se dezmint, iar în cea de-a doua decadă au pricopsit Europa cu problema refugiaților islamiști, pe care încearcă s-o impună cu forța, ca de obicei, tuturor națiunilor trăitoare pe Bătrânul Continent”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

„Tot ca de obicei, peste câțiva ani, politicienii nemți își vor pune țărână în cap recunoscând că au greșit. Și tot ca de obicei, marii perdanți vor fi țările mici și mijlocii ale Europei. De data aceasta, în problema refugiaților, avem obligația să nu fim aliații lor. PS: Aviz detractorilor, sunt un admirator al poporului german și un iubitor al României și Europei creștine în pace și siguranță”, a notat fostul președinte.

Traian Băsescu a fost un critic aspru al primirii refugiaților de către țările europene, cu atât mai mult România, avertizând în repetate rânduri că printre aceștia s-ar putea afla islamiști radicali, gata să comită atentate teroriste în numele lui Allah. În Germania a ajuns cea mai mare parte a celor peste un milion de imigranți sosiți în Europa anul trecut. Cancelarul Angela Merkel a refuzat să stabilească o limită a numărului de transfugi pe care îi poate primi țara sa, așa că în 2015 au fost depuse peste un milion de cereri de azil, de cinci ori mai mult decât în 2014. Germania insistă ca și celelalte state europene să primească refugiați și să îi integreze, motivând că aceștia nu sunt o povară, ci „o oportunitate”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!