Băsescu: „În România, toată lumea descinde”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 8 mai 2015

Fostul președinte Traian Băsescu a precizat, într-o postare pe Facebook, că „de șase luni, în România, toată lumea descinde”, făcând referire la DNA, DIICOT, Poliție, ANAF, el adăugând că „trebuie să ne dorim o țară în care instituțiile statului să fie în primul rând respectate și mai puțin temute”.

„De șase luni, în România, toată lumea descinde. DNA-ul descinde cu armate de mascați și zeci de cameramani pentru a ridica un «guler alb»; DIICOT-ul descinde cu armate de mascați și zeci de cameramani (singurii la care prezența masivă a mascaților este justificată). Poliția descinde cu mascați și cameramani; Jandarmeria însăși descinde cu mascați și cameramani; ANAF-ul descinde peste micile chioșcuri cu coloane de mașini și armate de cameramani; miniștrii descind în marile magazine însoțiți de armate de cameramani”, a scris Băsescu, pe contul său de Facebook. „Și toți interpretează legea «de la caz la caz»”, a continuat el.

Fostul președinte s-a întrebat dacă singura modalitate de a guverna este „instituirea spaimei de descinderile instituțiilor statului” și a arătat că „trebuie să ne dorim o țară în care instituțiile statului să fie în primul rând respectate și mai puțin temute”.

 

Nou dosar penal

Pe de altă parte, Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) într-o cauză în care este vizat fostul președinte Traian Băsescu pentru restituiri de imobile.

Dosarul este format în urma plângerii Ioanei Preda împotriva lui Traian Băsescu. Potrivit unor surse judiciare, femeia îl acuză de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru că, în calitate de primar al Capitalei, în 2003, ar fi emis nefondat trei dispoziții de restituire în natură a unor imobile. Inițial, cauza a fost la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, însă a fost preluată de PICCJ, care în 2010 a dispus neînceperea urmăririi penale.

De asemenea, PICCJ a cerut instanței confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un alt dosar în care este vizat Traian Băsescu, la plângerea lui Corneliu Vadim Tudor privind răpirea jurnaliștilor în Irak. În acest caz, Judecătoria Sectorului 5 are termen de judecată în 13 mai.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!