Basescu: „Nimeni nu e mai presus de lege!”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 10 februarie 2014

Presedintele Traian Basescu a avut luni, la Palatul Cotroceni, o întalnire cu noii absolventi ai Institutului National al Magistraturii. In cadrul ceremoniei, seful statului le-a transmis ca, în cazul în care va ajunge sa fie judecat vreodata de ei, legea sa primeze.

„Daca vreodata voi ajunge în fata dumneavoastra în instanta în care lucrati, sa va aduceti aminte ca nimeni nu este mai presus de lege”, a spus presedintele Traian Basescu. „Cititi raportul Comisiei Europene privind coruptia din Romania. Veti avea evaluarea bunelor si relelor sistemului în care intrati azi. Independenta e o optiune personala.
Constitutia va garanteaza independenta. In realitate, veti avea atata independenta cata veti vrea dumneavoastra”, a spus Traian Basescu. Presedintele a sustinut în discursul sau ca principalul obiectiv al celor aproape 10 ani de mandat prezidential a fost izolarea justitiei de influenta politicului si pastrarea independentei.

„Nu acceptati legi în favoarea infractorilor care fac ca statul sa nu poata lupta cu mijloace egale împotriva criminalitatii. Asupra justitiei a început sa se exercite o presiune formidabila. Este un lucru rau si v-as ruga sa nu va amagiti. Reactionati si nu acceptati ca sistemul de justitie sa fie pus sub control politic”, le-a mai spus Traian Basescu.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!